Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat per bestemming

Klimaatinfo.nl biedt klimaatstatistieken en aanvullende klimaatinformatie over alle bestemmingen ter wereld. Op basis van langjarige klimaatgegevens kunnen we laten zien hoe het weer er gemiddeld genomen op een bestemming uit ziet. Door de juiste interpretatie van deze data en het verwerken van historische weergerelateerde gebeurtenissen kan er een goed beeld gevormd worden van wat ergens als 'normaal weer' beschouwd mag worden.

Met het klimaat omschrijft men de gemiddelde omgevingsomstandigheden (temperatuur, neerslag, zonneschijn) voor een bepaalde plek op basis van gegevens gemeten over een langere periode (meestal 30 jaar). Een momentopname wordt als het weer gezien.

Geen garantie

Het klimaat wordt bepaald door verschillende factoren, waarbij de zon, de ligging op aarde, de aanwezigheid van zeeën en de hoogte voor een groot deel bepalend zijn. Op klimaatcijfers en -gegevens goed te bekijken kun je een redelijke inschatting maken hoe groot de kans op bepaalde weersomstandigheden binnen een willekeurige periode voor een bestemming kan zijn. Wat belangrijk is om te weten is dat het weer zelden overeenkomt met het gemiddelde weer. Een gemiddelde ontstaat door van eerder gemeten gegevens een gemiddelde te vormen.