Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Copyright

Op de website klimaatinfo.nl is het Nederlands auteursrecht van toepassing. Dat betekent dat niets van de website door derden gekopieerd mag worden of op enige wijze gepubliceerd mag worden zonder schriftelijke toestemming van de eigenaren van klimaatinfo.nl. Het betreft de complete inhoud van de site, inclusief teksten, logo's, tabellen, data en grafische elementen, inclusief schermkopiëen (screenprints) van (delen van) onze pagina's.

Wij staan derden wel toe om klimaatgegevens te gebruiken voor publicatie op de website Wikipedia. Alle gegevens uit de eerste tabel van een klimaatpagina mogen overgenomen op Wikipedia. Een duidelijke bronvermelding met een hyperlink naar de juiste bronpagina op klimaatinfo.nl is verplicht.

tabel-copyright.original.png

Teksten

De teksten op onze website zijn unieke voor en door ons geschreven teksten. Het is niet toegestaan om teksten over te nemen (dupliceren) en te publiceren op digitale media zoals websites, apps of een intranet. Onder dupliceren valt ook het herschrijven van teksten. Herschreven teksten die door middel van een plagiaatscanner te herleiden zijn naar onze teksten vallen onder een schending van de auteursrechten.

Citeren

Het deels overnemen van teksten is niet toegestaan. De enige uitzondering hierop is citeren. Er mag beperkt geciteerd worden als het doel is om iets te schrijven over het betreffende citaat en er een duidelijke bronvermelding is. Het knippen van een stuk tekst en die elders publiceren als tekst is niet toegestaan.

Klimaatgegevens

Op klimaatinfo.nl publiceren we tabellen met klimaatgegevens. De inspanning en kosten die gemaakt zijn om deze gegevens te verzamelen en te publiceren zorgen ervoor dat deze data onder het databankenrecht vallen. Het is daardoor niet toegestaan om deze gegevens over te nemen, op wat voor wijze dan ook. Naast het databankenrecht valt een deel van de klimaatgegevens ook onder het auteursrecht. Het betreft de manier waarop de gemiddelde hoeveelheid neerslag per maand weergegeven wordt en de gehele tabel waarin de kans op zomers weer, de kans op winters weer, de kans op langdurige neerslag, de kans op orkanen, de zonzekerheid en de UV-index weergegeven worden. De wijze waarop deze gegevens getoond worden is bedacht door de makers van klimaatinfo.nl en daardoor het resultaat van een creatief proces, dat beschermd is door auteursrecht.

De gebruikte iconen en symbolen in de tabellen met klimaatgegevens zijn ontworpen door of in opdracht van klimaatinfo.nl en vallen daardoor onder het auteursrecht.

Weergegevens

Alle op klimaatinfo.nl getoonde weerdata (actueel weer en weersverwachtingen) worden onder een betaalde licentie afgenomen van een derde partij. Het is derden niet toegestaan om deze data via onze website te verzamelen, dupliceren, kopiëren, publiceren of op wat voor manier dan ook te verspreiden.

Schending van het auteursrecht of databankenrecht

Indien wij een schending van het auteursrecht en/of databankenrecht constateren, dan zullen we een claim indienen bij de schender. Betaling van deze claim betekent niet automatisch dat de schender alsnog het recht krijgt om de betreffende materialen te (blijven) gebruiken.