Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

engeland Beste reistijd voor Engeland

Wil je weten wanneer je het beste naar Engeland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Engeland is vrijwel geheel omringd door zee, behalve waar het land aan Wales en Schotland grenst. De ligging tussen de 50e en 56e graad Noorderbreedte zorgt ervoor dat vrijwel heel het land te maken heeft met een gematigd zeeklimaat. Alleen in de meer bergachtige terreinen in het noorden en noordwesten van Engeland komt er op de hogere locaties een koel zeeklimaat voor. Engeland heeft het imago dat het er veel regent. Dat beeld klopt niet helemaal. De westelijke regionen van Engeland zijn inderdaad wat natter en vooral het noordwesten valt er wat meer regen. Het Lake District is met ongeveer 1500 millimeter regen per jaar een stuk natter dan bijvoorbeeld hoofdstad Londen dat met ongeveer 600 millimeter neerslag op jaarbasis droger is dan Nederland.

Beste maanden

Wetende dat het het hele jaar door kan regenen in Engeland, is juni tot en met augustus de beste reistijd voor een vakantie in Engeland. Tijdens deze zomerperiode liggen de temperaturen het hoogst en is het in grote delen van het land aangenaam weer. Neerslag blijft helaas een onvoorspelbare factor, waarbij een portie geluk bepalend is voor wat voor weer je uiteindelijk krijgt.

Zonvakantie

Engeland staat niet echt bekend als een zonbestemming. Toch is het met name aan de zuidelijke stranden van Engeland vaak prima vertoeven tijdens de warmste maanden juli en augustus. Het zeewater is dan wel aan de frisse kant: ongeveer 17 tot 18 graden Celsius. Veel warmer wordt het water niet langs de Britse kusten. De maximumtemperaturen van de lucht liggen hartje zomer gemiddeld rond de 19 tot 22 graden Celsius. Er zijn voldoende dagen met zomers weer, waarbij het kwik oploopt tot 25 graden of hoger, maar er kunnen ook periodes voorkomen met koeler weer.

Rondreis

Voor een rondreis door Engeland is de periode mei tot en met september de beste reistijd. Vanaf oktober neemt de kans op herfstbuien en harde wind toe, wat het minder aangenaam kan maken om door Engeland te reizen. De maanden juli en augustus zijn over het algemeen het fijnste, omdat de kans op goed weer dan het hoogst is. Het kan dan wel wat drukker op de wegen zijn vanwege vakantieverkeer.

Stedentrips

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Engeland reizen om een stedentrip te maken. In de winter is het wel kouder en somberder, maar is het weer zelden extreem slecht. Zware sneeuwval of strenge vorst komt in Engeland niet zo gemakkelijk voor, waardoor je daar amper hinder van zult ondervinden. Sommige toeristen reizen juist speciaal in december naar Engelse steden zoals Londen om van de winterse kerstsfeer te genieten. Als je de steden op hun mooist wilt zien, dan zouden wij voor de periode half april tot half oktober kiezen. In het voorjaar komt het groen in de steden tot leven, in de zomer is er buiten veel te doen en in de herfst laten de stadsparken de mooiste herfstkleuren zien.

Reisadvies - Engeland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Engeland
Reisadvies - Engeland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Engeland

Beste reistijd voor bestemmingen in Engeland

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Engeland? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.