Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

spanje Beste reistijd voor Andalusië

Wil je weten wanneer je het beste naar Andalusië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Andalusië is een autonome regio die het zuidelijke deel van het vasteland van Spanje beslaat. Binnen Andalusië vind je prachtige kustgebieden zoals de Costa del Sol, de Costa Tropical en de Costa de la Luz. Daarnaast kent Andalusië prachtige natuurgebieden en bergen, zoals de Sierra Nevada. Met bergen die tot 3482 meter hoogte reiken kun je in Andalusië zowel prima skiën in het winterseizoen als genieten van een strandvakantie in het zomerseizoen. Als je in het voorjaar een beetje geluk hebt dan kun je zelfs beiden in één vakantie combineren. Vanaf de kust is het een uur en een kwartier rijden tot aan het skiresort Sierra Nevada.

Beste reisperiode

In feite kun je het hele jaar door Andalusië reizen. De winterperiode is ideaal voor een wintersport vakantie. Het is misschien niet de beste reistijd, maar de winter is redelijk geschikt om van de typisch Andalusische cultuur te genieten. Toeristen zijn er dan slechts mondjesmaat, zodat je in deze maanden het echte Andalusië kunt ontdekken.

Het voor- en najaar zijn de beste maanden voor stedentrips naar de prachtige steden van Andalusië zoals Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba. In de zomer is het daar te warm. Daarom zijn de maanden april, mei, september en oktober uitstekend voor citytrips naar Andalusië. In juni kun je geluk hebben dat het nog niet te warm is. De kans bestaat dat de temperaturen landinwaarts dan wel naar hoge waardes stijgen. Het gebeurt geregeld dat het in het binnenland dan al veertig graden wordt of iets warmer. In juli en augustus is het in grote delen van Andalusië te warm. Alleen aan de kust is het dan uit te houden, liggen op het strand of aan het zwembad.

Andalusië

Strandvakantie in Andalusië

Wie Andalusië vooral bezoekt vanwege de vele stranden, die heeft een vrij lang zomerseizoen waarin een vakantie gepland kan worden. In mei kan het al zeer lekker zijn aan de kust. Voor wie daar warm zeewater bij wil hebben is het nog wat te vroeg in het jaar. In mei bedraagt de zeewatertemperatuur gemiddeld ongeveer 17 tot 18 graden Celsius. Daarnaast bestaat er in mei nog een kans op regen, zeker begin mei als de Nederlandse scholen meivakantie houden.

Juni is een heel stuk aangenamer. Het zeewater heeft dan een temperatuur van ongeveer 20 graden. Beschutte baaien zijn al iets warmer. De middagtemperaturen liggen gemiddeld rond de 26 tot 28 graden en de kans op regen is aan de kust nihil. In juli en augustus is het op z'n warmst aan de Andalusische kust: de maxima liggen dan gemiddeld rond de 30-32 graden Celsius. De zon schijnt overdag bijna ononderbroken.

De eerste helft van de maand september is de beste reistijd voor een strandvakantie in Andalusië. De kans op extreme hitte is dan kleiner, de gemiddelde temperatuur is dan zeer aangenaam en regen komt nog steeds amper voor. Het zeewater is met een gemiddelde temperatuur van 21 tot 24 graden prima. Het grote voordeel van september als reismaand is dat je de grote massa een beetje ontloopt.

Reisadvies - Andalusië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Andalusië
Reisadvies - Andalusië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Andalusië

Beste reistijd voor bestemmingen in Andalusië

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Andalusië? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.