Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Sevilla

Wil je weten wanneer je het beste naar Sevilla kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De prachtige stad Sevilla ligt in de warmste regio van Spanje: Andalusië. Omdat Sevilla meer landinwaarts ligt kunnen de temperaturen hier flink oplopen. In de zomer is het geregeld zinderend warm in de straten van Sevilla. Wie in juli of augustus naar het weer in Europa kijkt die zal geregeld zien dat Sevilla op dat moment tot de warmste plekken binnen het continent behoort. Officieel heeft Sevilla een mediterraan klimaat, maar de hoge zomertemperaturen in combinatie met de droogte in de zomer zouden je doen vermoeden dat Sevilla een stad is die ergens in een woestijn ligt.

De meest aangename maanden

Vanwege de hete zomermaanden zijn april, mei, september en oktober de beste maanden om naar Sevilla te reizen. In deze periodes ontwijk je de zomerse hitte en de winterse regens. In april en oktober bestaat er wel een hogere kans op regen dan tijdens de drogere maanden mei en september. Juni kan ook prima zijn, met name het begin juni. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in juni rond de 32 graden. Tijdens het begin van juni bestaat er de kans dat het kwik de 30 graden niet overschrijdt.

Sevilla in juli en augustus

Hartje zomer is het zweten en puffen geblazen in Sevilla. De gemiddelde middagtemperatuur ligt tijdens de maanden juli en augustus rond de 36 graden. In de praktijk betekent dit een bandbreedte die vooral tussen de 32 en 40 graden ligt. Soms schieten de officiële temperaturen over de veertig graden heen. In de praktijk betekent dit dat je op onbeschutte plekken in de stad een temperatuur van 45 graden of hoger kunt ervaren. Niet voor niets dat je in de belangrijkste winkelstraten volop doeken ziet hangen die voor schaduw moeten zorgen.

Mocht je toch tijdens de zomervakantie naar Sevilla, zorg dan voor voldoende bescherming tegen de zon en drink ruimschoots water om uitdroging en een eventuele zonnesteek te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat je je niet teveel inspant. Twintig kilometer door de stad lopen terwijl het veertig graden is, is niet goed voor het lichaam.

Sevilla tijdens het winterseizoen

Vanaf oktober merk je dat de kans op neerslag toeneemt en de temperatuur met flinke stappen daalt. Het aantal zonuren neemt ook af, hoewel je Sevilla in de winter nog steeds relatief zonnig mag noemen. Tot en met maart/april valt er geregeld regen. Sneeuw is in Sevilla door de te hoge temperaturen vrijwel onmogelijk. Wie tijdens dit nattere en koelere seizoen een vakantie in Sevilla wil vieren die heeft als voordeel dat er minder toeristen zijn. Dit zorgt voor lagere tarieven voor accommodaties en minder drukte bij de belangrijkste toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Katholieke feestdagen

Rond en tijdens de belangrijkste katholieke feestdagen sluiten musea en winkels vaak hun deuren of kennen ze aangepaste openingstijden. De belangrijkste periode is de Goede Week (Semana Santa). Dit is de week voorafgaand en inclusief Pasen. Aan het eind van de dag trekken processies door de straten van Sevilla, waarbij de meeste winkels en musea al dicht zijn. Wie de Goede Week interessant vindt om mee te maken die kan tijdens deze periode naar Sevilla reizen. Wie de stad in zijn normale doen wil ervaren die kan deze week beter vermijden. Dat geldt ook voor de kerstdagen.

Reisadvies - Sevilla
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sevilla
Reisadvies - Sevilla
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sevilla

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.