Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Granada

Wil je weten wanneer je het beste naar Granada kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Andalusische stad Granada is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefde stedentripbestemming in het zuiden van Spanje. De meeste mensen die Malaga of Sevilla al een keer bezocht hebben en eens wat nieuws willen bezoeken binnen de regio Andalusië, komen vanzelf uit bij Granada. In deze stad kun je een mooie mix van Andalusische cultuur en een rijke geschiedenis ervaren. Tijdens de overheersing door de Moren groeide Granada uit tot een van de grootste en meest invloedrijke steden op het Iberisch schiereiland. Als toerist kun je hier komen genieten van de overblijfselen uit het Moorse tijdperk en de daarop volgende periode. Hoogtepunt is voor velen het Alhambra en het erbij gelegen Generalife.

Als je naar Granada wilt reizen dan zijn er twee belangrijke facetten die bepalen wat de beste reistijd is voor jou. Natuurlijk speelt het weer een grote rol. Bij lekker zonnig weer is het veel leuker om naar Granada te reizen dan tijdens meer sombere of zelfs natte dagen. Wat echter ook een rol kan spelen, is de drukte. Het historische centrum van Granada is niet erg groot en het aantal bezoekers dat het Alhambra kan bezoeken is beperkt. Wat qua weer de beste reistijd is, is dat wat betreft de drukte juist niet. De vraag is wat je belangrijker vindt: goed weer of het hoogseizoen ontlopen.

Beste maanden

Wie het beste weer wil hebben die heeft in het voorjaar en najaar de beste reistijd voor Granada. Om vrij specifiek te zijn, zijn de maanden april, mei, september en oktober de beste maanden voor een vakantie naar Granada. Het is dan overwegend zonnig met een beperkte kans op regen. September is de droogste van deze vier maanden. De middagtemperatuur ligt gemiddeld tussen de 18 en 30 graden. Dat zijn grote verschillen, die voortkomen uit het feit dat begin april nog wat koeler is en de eerste weken van september ronduit zomers zijn. De maanden juli en augustus zijn eigenlijk te heet voor een bezoek aan Granada. De gevoelstemperatuur loopt in deze maanden gemakkelijk op naar 40 graden of hoger. De officiële temperaturen liggen in de middag gemiddeld rond de 33-34 graden Celsius.

Semana Santa

Er is één week in het jaar dat je Granada moet ontwijken of juist op moet zoeken. Dat is de week voor Pasen, inclusief Pasen zelf. De Spanjaarden noemen dit de Semana Santa. In goed Nederlands het je het dan over de Heilige Week. Tijdens deze week wordt het dagelijks leven aangepast. Musea, winkels en bezienswaardigheden sluiten in de loop van de middag hun deuren al, waarna er aan het einde van de middag processies door de stad trekken. Als je hier niets mee hebt, dan kun je deze week beter wegblijven uit Granada.

Reisadvies - Granada
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Granada
Reisadvies - Granada
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Granada

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.