Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Torremolinos

Wil je weten wanneer je het beste naar Torremolinos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ooit was Torremolinos een bescheiden vissersdorpje, totdat in Spanje het massatoerisme zich ontplooide. Het ooit zo rustige Torremolinos was één van de kustplaatsen die ten prooi viel aan het toerisme. Achter de lange en vrij brede zandstranden verrezen grootschalige hotels en appartementencomplexen. Dit heeft het aanzicht van Torremolinos voorgoed veranderd. Van het oorspronkelijke dorpje is weinig meer terug te zien. Alles in Torremolinos is erop gericht om de toeristen een goede strandvakantie te laten beleven. Aan een belangrijke randvoorwaarde wordt in ieder geval voldaan en dat is goed weer. Gedurende een lange periode is het in Torremolinos prima vertoeven op het strand of aan het zwembad. Als je echt warm wordt, wat vooral in juli en augustus gebeurt, moet je vooral in het zwembad of de zee zijn om je verkoeling te halen.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor deze geliefde badplaats aan de Costa del Sol is van juni tot half september. De kans op goed strandweer ligt dan ruim boven de negentig procent. In juli is de kans op droge, zonnige en warme dagen maar liefst 98%. Het zijn dit soort statistieken waardoor mensen naar Torremolinos vliegen voor hun zomervakantie. Daarmee is meteen de drukste periode van het jaar genoemd. Tijdens de Europese zomervakanties (juli, augustus en soms nog de eerste week van september) is het druk in Torremolinos. De prijzen voor de vakanties liggen dan een stuk hoger dan in juni of september, waarin het qua weer bijna net zo fijn is.

Torremolinos in de winter

In het winterseizoen is het toerisme in Torremolinos een stuk gereduceerd. Het is dan geen echt strandweer meer zoals je het idealiter ziet. Het zeewater is dan te koel om lekker te kunnen zwemmen, hoewel sommigen daar anders over denken. Met middagtemperaturen die tussen de 12 en 20 graden liggen kan het aangenaam zijn als overwinterbestemming. Een echte volwaardige winterzonbestemming is Torremolinos echter niet.

Reisadvies - Torremolinos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Torremolinos
Reisadvies - Torremolinos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Torremolinos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.