Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Malaga

Wil je weten wanneer je het beste naar Malaga kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Malaga ligt aan de Costa del Sol, in de regio Andalusië. Dit is de meest zuidelijke regio van het vasteland van Spanje. Door deze zuidelijke ligging en het feit dat Malaga aan de Middellandse Zee ligt, heeft Malaga te maken met een zeer aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en zonnig. De winters zijn mild en wat natter. Dankzij het zachte klimaat is Malaga het hele jaar door te bezoeken. In de winter is het vooral als stedentripbestemming. Later in het jaar is Malaga ook een prima strandbestemming. In het voorjaar heb je al met de eerste aangename stranddagen te maken. Naarmate je verder in het jaar komt, neemt de zonzekerheid en de warmte toe. September is een goede maand, die iets instabieler wordt in de staart van de maand. Zelfs oktober kan nog redelijk wat prachtige warme dagen opleveren, waarop het vrij druk kan worden op het strand van Malaga. Vanaf november is de kans op zomerse temperaturen een stuk kleiner. Vanaf dat moment is Malaga vooral weer een stedentripbestemming, met als grote voordeel dat het aantal toeristen aanzienlijk kleiner is dan hartje zomer.

Beste maanden

De beste reistijd voor Malaga is van april tot half oktober. Voor culturele en actieve reizen zijn april, mei, de tweede helft van september en de eerste helft van oktober het beste moment om naar Malaga te reizen. Voor een strandvakantie is de periode juni tot half september ideaal. Met middagtemperaturen die dan gemiddeld tussen de 26 en 32 graden liggen is het prima strandweer. De zeewatertemperatuur bedraagt in juni ongeveer 20 graden om in augustus uit te komen rond de 23-24 graden, waarna de zee langzaamaan weer koeler wordt.

Malaga als overwinterbestemming

In de wintermaanden overheersen lenteachtige temperaturen in Malaga. Met gemiddelde middagtemperaturen van ongeveer 15 tot 20 graden is het prima weer om te overwinteren. Zeker als er een periode aanbreekt van standvastig weer, kan het heerlijk zijn in Malaga. Het realistische beeld is dat er een redelijke kans is dat er dagen voorkomen waarin het wat minder lekker weer is. De winter is immers de nattere periode in Malaga. De kans dat er binnen een winterdag regen valt, is ongeveer 20 tot 30 procent. De kans dat je met een strakblauwe lucht te maken hebt, is ongeveer 30 tot 40%. Dat zijn prima statistieken voor een overwintervakantie. Om te zwemmen en zonnebaden is het vooral in december en januari te koel.

Reisadvies - Malaga
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Malaga
Reisadvies - Malaga
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Malaga

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.