Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Marbella

Wil je weten wanneer je het beste naar Marbella kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De mondaine badplaats Marbella is vanwege het zeer aangename klimaat uitgegroeid tot een zeer geliefde badplaats. Marbella is vooral bekend geworden als vakantieoord voor de 'rich & famous'. Hoewel het nog steeds geen budgetbestemming is, zie je dat Marbella door een breed publiek bezocht wordt. In de zomermaanden zie je dat de stranden en golfbanen van Marbella een flinke toeloop krijgen van toeristen uit binnen- en buitenland. Dat Marbella zo populair heeft kunnen worden, is vooral te danken aan het uitstekende strandweer waar deze Spaanse stad maandenlang mee te maken heeft. Vaak zie je in april of mei al de eerste goede periodes voor een zonvakantie. Vanaf juni wordt het weer een stuk stabieler, waarmee meteen het hoogseizoen ingeluid wordt.

Beste maanden

De beste reistijd voor Marbella is van juni tot half september. In deze periode is het warm en zonnig in Marbella. De meeste daghen gaan voorbij met een strakblauwe lucht. Tegen het einde van augustus neemt de kans op wat bewolking toe. Mogelijk heb je dan te maken met de eerste buien na een lange droge periode. In september zie je dat de neerslagkansen licht toenemen, maar nog steeds bijna verwaarloosbaar zijn. Dat is in ieder geval zo in de eerste helft van september. De temperaturen zijn dan ideaal voor een strandvakantie. Met gemiddeld ongeveer 25 tot 30 graden is het begin september net wat aangenamer dan hartje zomer, wanneer het kwik geregeld boven de 30 graden uitkomt.

Het hoogseizoen ontlopen

Als je de drukste maanden in Marbella een beetje wil vermijden, maar wel een redelijke kans wil hebben op goed weer, dan kun je de tweede helft van mei of de laatste weken van september proberen. Het is dan iets minder stabiel weer in Marbella, maar de kans dat het goed genoeg is om te zonnebaden en zwemmen os groter dan de kans op onbestendig weer. In mei moet je er wel rekening mee houden dat het zeewater nog aan de frisse kant is. Mocht je tijdens de meivakantie naar Marbella willen vliegen, dan moet je uitgaan van zeewatertemperaturen die rond de 17 graden liggen. Voor koukleumen is dat niet warm genoeg.

Reisadvies - Marbella
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Marbella
Reisadvies - Marbella
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Marbella

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.