Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Córdoba

Wil je weten wanneer je het beste naar Córdoba kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Spaanse stad Cordoba ligt in één van de heetste regio's van Spanje: Andalusië. Het mediterrane klimaat zorgt hier voor droge en zeer warme zomers, waarbij temperaturen van 40 graden of nog hoger niet ongebruikelijk zijn in de straten van Cordoba. Omdat Cordoba niet direct aan zee ligt, is er niet zomaar sprake van een afkoelende bries van zee. Daardoor voelt het in Cordoba hartje zomer ook echt heet aan. Het enige voordeel dat je hier landinwaarts hebt, is dat de relatieve luchtvochtigheid lager ligt dan aan de kust. Dit zorgt voor een gevoelstemperatuur die niet ver van de daadwerkelijke temperatuur af ligt. Omdat er redelijke verschillen zijn in de dag- en nachttemperatuur, bieden de nachten enigszins verkoeling.

Beste maanden

Gebaseerd op het weer zijn het voorjaar en najaar de beste periodes om Cordoba te bezoeken. Je ontloopt dan de hete zomers en de nattere winters. Concreet vormen de maanden april, mei en oktober de beste reistijd voor Cordoba. De tweede helft van september is over het algemeen ook prima, maar kan nog wel wat uitschieters hebben qua temperatuur. In april en mei liggen de maximumtemperaturen rond de 20 tot 28 graden Celsius. In oktober mag je rekenen op maxima tussen de 22 en 28 graden.

Drukke maanden

Helaas zijn de meest aangename maanden voor een vakantie in Cordoba ook meteen de drukste maanden. Maart, april, mei, september en oktober vormen het hoogseizoen voor Cordoba. Dat betekent drukte bij de Mezquita en de andere bezienswaardigheden die deze bijzondere stad rijk is. Het betekent tevens dat dit de periode is met de hoogste prijzen voor hotelkamers. Wie de drukte enigszins wil ontlopen die kan kiezen voor juni, mits je goed tegen de warmte kunt. Februari en november zijn andere goede alternatieven.

Processies tijdens de 'Semana Santa'

De week voorafgaand aan Pasen wordt in Spanje aangeduid als de Goede Week. Deze 'Semana Santa' begint op Palmzondag en duurt tot Stille Zaterdag, waarna het paasfeest begint. De Semana Santa wordt vooral in Andalusië uitvoerig gevierd en dan met name in grote steden zoals Cordoba. Het is een week vol processies, die meestal tegen het einde van de middag beginnen. Het centrum wordt afgesloten voor verkeer en er zijn veel mensen op de been, waardoor het lastiger is om je te verplaatsen. De meeste musea en bezienswaardigheden sluiten hun deuren gedurende de middag. Als toerist ervaar je Cordoba in deze week anders dan normaal. Dit kan een reden zijn om juist nú naar Cordoba te reizen, of om er juist voor te kiezen om op een ander moment een stedentrip naar deze Andalusische stad te maken. Omdat Pasen ieder jaar op andere data gevierd wordt, is het handig om vooraf op de kalender te kijken hoe de data vallen.

Reisadvies - Córdoba
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Córdoba
Reisadvies - Córdoba
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Córdoba

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.