Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor de Côte d'Azur

Wil je weten wanneer je het beste naar de Côte d'Azur kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Côte d'Azur behoort tot de bekendste vakantiegebieden van Frankrijk. Hier vind je de meest luxueuze badplaatsen van Frankrijk zoals Saint Tropez, Sainte Maxime, Antibes en Cannes. De microstaat Monaco wordt vaak ook tot deze vakantieregio gerekend. De vakantiewoningen die hier staan behoren tot het duurste onroerend goed van Europa. Hier staat voor miljarden euro's aan villa's, appartementen en andere huizen. Wie de kuststrook bekijkt die zal zien dat het praktisch volgebouwd is. Er is amper of geen ruimte meer voor nieuwe woningen.

Het warme mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het in de zomermaanden heerlijk vertoeven is aan de Côte d'Azur. De zon zorgt voor overwegend zomerse weersomstandigheden. Het zonlicht zorgt op veel plekken langs de Côte d'Azur dat de zee azuurblauwe tinten vertoont. Dit is de verklaring voor de naamgeving van het gebied.

Beste maanden voor de Côte d'Azur

De beste reistijd voor de Côte d'Azur is van half mei tot half september. Deze periode van vier maanden biedt veruit de beste kansen op wat velen als aangenaam weer zien: zonnig, vrij droog en hoge temperaturen. In de maand mei moeten je verwachtingen niet al te hoog liggen. In de tweede helft van deze maand zijn middagtemperaturen van 20 tot 25 graden vrij normaal. In juni zie je al gemiddelde maxima van pakweg 22 tot 27 graden. De maanden juli en augustus zijn echt zomers met maximumtemperaturen die veelal tussen de 26 en 30 graden uitkomen. Dit zijn voor strandliefhebbers de allerbeste maanden voor een vakantie aan de Côte d'Azur.

De eerste helft van september is overwegend zomers. Er is een lichte stijging in de kans op een regen- of onweersbui. De meeste dagen zullen droog en warm verlopen. Met zeewatertemperaturen van ongeveer 22 graden is het dan nog prima vertoeven aan de stranden van de Côte d'Azur.

Reisadvies - de Côte d'Azur
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Côte d'Azur
Reisadvies - de Côte d'Azur
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Côte d'Azur

Beste reistijd voor bestemmingen in de Côte d'Azur

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Côte d'Azur? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

>Nice

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.