Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Saint-Tropez

Wil je weten wanneer je het beste naar Saint-Tropez kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je het hebt over beroemde badplaatsen, dan mag het Franse dorp Saint-Tropez niet ontbreken. Al decennialang behoort Saint-Tropez tot de absolute hotspots voor de internationale jetset. En waar de jetset uithangt, daar wil de meer doorsnee toerist ook graag komen. Lang voor de tijd van social media hadden de badplaatsen waar beroemdheden en rijkelui kwamen al een enorme uitstraling op de rest van de wereld. Het resultaat is dat tijdens het zomerseizoen ongeveer vijf miljoen mensen Saint-Tropez bezoeken. En dat voor een dorpje waar slechts enkele duizenden inwoners permanent resideren. Het grappige is dat Saint-Tropez nooit bedoeld is om een vakantie-oord voor de welgestelden op aarde te worden. Het waren juist de kunstenaars die eind negentiende eeuw hier naartoe begonnen te trekken. Schilders zoals Paul Signac, Henri Matisse en Albert Marquet hebben hier vertoefd en gewerkt. De schildertechnieken pointillisme en fauvisme zouden hier in Saint-Tropez enorm in populariteit toegenomen zijn.

Beste maanden voor Saint-Tropez

Vanwege het warme mediterrane klimaat is het zomerseizoen de beste reistijd voor Saint-Tropez als je er met mooi weer wilt zijn. De zomers zijn hier warm en zonnig. Reken op maximumtemperaturen van 25 tot 30 graden en minimumtemperaturen die in juli en augustus vaak rond de 20 graden liggen. Prima weersomstandigheden om overdag naar het strand te gaan en 's avonds op het terras buiten te zitten. De beste reistijd voor Saint-Tropez bestaat uit de periode mei tot en met september als het om het dorp zelf gaat.

Strandvakantie in Saint-Tropez

Wil je gaan zonnebaden en zwemmen? Dan zijn juli en augustus de allerbeste maanden om je vakantie in Saint-Tropez door te brengen. Begin september biedt vaak ook veel goede stranddagen. In juni is het weer de meeste dagen prima om te zonnebaden. Het zeewater is dan nog iets aan de frisse kant met ongeveer 19 graden. Eind juni kan dit al 20 graden zijn of zelfs 21 graden. Mocht je in juni naar Saint-Tropez willen reizen, dan kies je dus het beste voor de laatste tien dagen van deze zomermaand. De eerste helft van september wordt door velen als een zeer aangename reisperiode ervaren. Dat is vooral omdat de ergste drukte dan achter de rug is. Het weer is in de eerste weken van september vaak nog heerlijk zomers. In de tweede helft van de maand neemt de kans op instabiel weer wat toe.

Authentiek Saint-Tropez

Wil je het echte Saint-Tropez ontdekken? Ga dan in het laagseizoen naar dit fraaie dorp toe. Op het moment dat de jachten en de zeilboten in de haven plaatsmaken voor de vissersbootjes, wordt het authentieke Saint-Tropez weer zichtbaar. In de winter, het vroege voorjaar en het late najaar zie je het dorp dat schilders zoals Matisse zo inspireerde. Veel minder levendig, maar daardoor wel een puurheid tentoonspreidend die in de zomer diep verborgen is.

Reisadvies - Saint-Tropez
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint-Tropez
Reisadvies - Saint-Tropez
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint-Tropez

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.