Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Nice

Wil je weten wanneer je het beste naar Nice kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Een reis naar Nice wordt vooral vanwege drie redenen geboekt. De eerste is omdat deze Franse stad de toegangspoort is van de Côte d'Azur. De tweede is omdat Nice een heerlijke badplaats is met een aangenaam mediterraan klimaat. De derde reden is er eentje die steeds meer voorkomt en dat is een stedentrip. Met bijna vierhonderdduizend inwoners is Nice een echte stad, waar voldoende te zien en te doen is om je een dag of meerdere dagen prima te vermaken. Behalve het heerlijke strand bezoeken kun je hier heerlijk winkelen, fantastisch eten en een aantal interessante bezienswaardigheden bekijken.

Beste maanden voor Nice

De ligging aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat Nice een warm mediterraan klimaat heeft, dat niet voor niets ook Middellandse Zee-klimaat genoemd wordt. Kenmerkend zijn de milde wat nattere winters en een aangename zomer vol zonneschijn. De warmste en droogste periode is van half mei tot half september. Dit is de algemene beste reistijd voor een vakantie in Nice.

Stedentrip

Als je Nice puur als stedentripbestemming ziet en het strand geen rol speelt of slechts bijzaak is, dan zouden wij voor mei, juni of september kiezen om Nice te bezoeken. Je vermijdt dan mooi de warmere dagen van juli en augustus, wanneer het zeer druk is in de regio. De maanden maart en april zijn qua neerslag prima, maar het is dan nog wel wat koeler. Om te shoppen of een museum te bezoeken zijn deze voorjaarsmaanden goed te doen.

Strandvakantie

Nice is gezegend met een lang strand dat zich uitstrekt langs de kust. De ietwat beschutte ligging tegen aflandige wind zorgt ervoor dat het hier al snel aangenaam is, zeker als je bij één van de beachclubs plaatsneemt op een plek uit de wind. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de zomermaanden zonovergoten en aangenaam warm zijn. Juli en augustus zijn de echte topmaanden voor een strandvakantie in Nice. Voor wie een graad of 23 tot 26 warm genoeg is, zijn de maanden juni en september beter. Oktober is erg twijfelachtig voor een echte zonvakantie in Nice. De maand mei, en met name de tweede helft, biedt betere vooruitzichten.

Reisadvies - Nice
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Nice
Reisadvies - Nice
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Nice

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.