Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

monaco Beste reistijd voor Monaco

Wil je weten wanneer je het beste naar Monaco kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Monaco is het op één na kleinste land ter wereld. Deze dwergstaat ligt aan de Middellandse Zee en wordt geheel omsloten door Frankrijk. Opvallend is dat Monaco geen onderdeel van de Europese Unie is. Dankzij de ligging aan de Middellandse Zee heerst er een warm mediterraan klimaat aan deze luxe vakantiebestemming. Dit klimaattype staat garant voor aangenaam warme en vrij droge zomers. De winters zijn redelijk mild en zijn natter dan de rest van de seizoenen in Monaco. De meeste toeristen die Monaco bezoeken zijn dagjesmensen, die vooral in de omgeving overnachten. Dat doen ze vooral in het zomerseizoen. De beste reistijd voor een vakantie in en rond Monaco is van half juni tot het begin van september. Het is in deze periode warm, veelal droog en vrij zonnig. De zomer is helaas ook het hoogseizoen in Monaco, wat resulteert in nog hogere hotelkamerprijzen dan anders.

Monaco

Grand Prix

Eens per jaar wil je niet of juist wel in Monaco zijn. Dat is tijdens de jaarlijkse Grand Prix van Monaco. Deze Formule 1 wedstrijd behoort tot de bekendste autoraces ter wereld. Wat deze race zo bijzonder maakt is dat hij niet op een circuit verreden wordt, maar in de straten van Monte Carlo. De GP wordt vrijwel altijd in het laatste deel van de mei-maand verreden. Soms staat de race voor het begin van juni op de kalender. De weersomstandigheden zijn vaak mooi tijdens dit driedaagse evenement. Denk aan zon, aangename temperaturen en meestal een droog wegdek. Sommige edities is er sprake van een regenbui.

Rond de Grand Prix is het bijna onmogelijk om een enigszins betaalbare kamer te vinden in Monaco. Enkele duizenden euro's per nacht zijn dan bijna normaal als je überhaupt al iets kunt vinden. Ook in de wijde omtrek zal het lastig zijn om rond het weekend van de race iets betaalbaars te vinden.

Reisadvies - Monaco
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Monaco
Reisadvies - Monaco
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Monaco

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.