Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Cannes

Wil je weten wanneer je het beste naar Cannes kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je het hebt over mondaine badplaatsen met een over het algemeen vrij welgesteld publiek, dan mag Cannes niet in het rijtje ontbreken. Deze stad aan de Franse Côte d'Azur is een enorm geliefde vakantiebestemming, die net als zoveel plaatsen in deze regio niet bepaald bekend staat als een budgetbestemming. Dit betekent niet per definitie dat een vakantie in Cannes duur hoeft te zijn. Wie de bars en restaurants die direct aan de Boulevard Croisette gelegen zijn mijdt, die kan een redelijk betaalbare vakantie in Cannes vieren. En waar je ook zit in Cannes: het weer is overal net zo lekker en de zon is gratis.

Beste maanden voor Cannes

De lange zandstranden van Cannes vormen in de zomermaanden een geliefde plek voor toeristen die van zon, zee en strand houden. Wie op zoek is naar een goede plek om in Frankrijk een strandvakantie te vieren, die zal in Cannes zeker vinden wat er verlangd wordt van een goede badplaats. En zelfs als je niet specifiek voor het strand komt, is Cannes een heerlijke plek om te verblijven. Door het mediterrane klimaat is de periode half mei tot half september de beste reistijd voor Cannes. Tijdens deze reisperiode is de kans op zonnig weer met tenminste aangename temperaturen groot. In de zomermaanden juni, juli en augustus haalt de maximumtemperatuur vrijwel alle dagen de zomerse grens van 25 graden.

Beste reistijd voor een strandvakantie in Cannes

Voor een geslaagde strandvakantie gelden er een aantal criteria. Er moet als vanzelfsprekend strand aanwezig zijn. Een goed toegankelijke zee is handig. Daarnaast geven veel mensen aan dat luchttemperaturen van tenminste 22-23 graden aangenaam zijn en dat een zeewatertemperatuur van minimaal 20 tot 22 graden een verblijf op het strand verbetert. Die omstandigheden doen zich in Cannes voor in de maanden juli en augustus. Ook de eerste helft van september en de tweede helft van juni voldoen aan deze punten. Wie speciaal voor het strand naar Cannes gaat, die doet dat dus het beste in de periode half juni tot half september.

Het Cannes Film Festival

In Cannes worden verschillende grote en kleinere evenementen gehouden. Bij de grootschalige events is er sprake van een enorme impact op Cannes en de directe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan hoge hotelprijzen vanwege de extreem hoge vraag ten opzichte van het aanbod. Een evenement waarbij dit zeker geldt is het jaarlijkse Cannes Film Festival, dat ieder jaar in de 3e week van mei gehouden wordt. Voor de reguliere toeristen is Cannes dan bijna niet te doen.

Reisadvies - Cannes
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cannes
Reisadvies - Cannes
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cannes

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.