Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor de Provence

Wil je weten wanneer je het beste naar de Provence kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Provence is een bakermat van de parfum en een inspiratiebron voor schilders. De Provence behoort tot de mooiste gebieden van Frankrijk. Tegenwoordig behoort deze streek tot de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. De Provence is vooral bekend vanwege de lavendel, die vooral in de maand juli zorgt voor enorme velden met geurige paarse lavendelstruiken. De lavendel uit de Provence wordt op verschillende manieren verwerkt. Zo dient lavendel als basis voor parfum en zeep, maar wordt het ook gebruikt in culinaire lekkernijen zoals kazen, lavendelthee en lavendelhoning. Door de Provence lopen zes verschillende lavendelroutes waar je de uitgestrekte paarse velden kunt bewonderen. De periodes waarin de struiken bloeien variëren wat van streek tot streek. Over het algemeen kunt je stellen dat de periode half juni tot eind juli de beste reistijd is om van de lavendelvelden te genieten. Op sommige plekken duurt de bloeiperiode zelfs tot eind augustus.

Beste maanden voor de Provence

De Provence heeft meer te bieden van lavendelvelden. Zo vind je hier verschillende parfumproducenten, wordt er volop wijn geproduceerd en kent de Provence een aantal prachtige stadjes en dorpjes. Wie van lekker eten en drinken houdt, die kan in de Provence zijn hart ophalen. Hoewel wij vinden dat de Provence ieder moment van het jaar de moeite waard is, is deze bijzondere streek vooral mooi als het landschap door een stralend zonnetje beschenen wordt en de temperatuur op zijn minst behaaglijk is. De fijnste reismaanden voor de Provence en daarmee de beste reistijd is van mei tot en met september. Hartje zomer is het het warmst, maar ook het drukst in de Provence. Dat betekent dat je naast zomerse temperaturen ook te maken krijgt met grotere hoeveelheden toeristen.

Onze persoonlijke voorkeur om een vakantie in de Provence te vieren is de tweede helft van juni. Je bent de grote drukte dan net voor, het is nog niet zo snel te warm en de lavendelvelden staan als het goed is al in volle bloei. De middagtemperaturen liggen dan rond de 24 tot 28 graden Celsius en de kans op zonnig weer is aanzienlijk groter dan de kans op bewolkte dagen met regen.

Reisadvies - de Provence
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Provence
Reisadvies - de Provence
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Provence

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.