Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Fréjus

Wil je weten wanneer je het beste naar Fréjus kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Franse toeristenplaats Fréjus vormt een twee-eenheid met het er tegenaan gelegen Saint-Raphaël. Vaak heeft men het dan ook over Fréjus-Saint-Raphaël, alsof het daadwerkelijk één plaats is. Fréjus is één van de bekendste vakantiedorpen aan de Franse Rivièra. Het stadje staat vooral bekend als uitstekende kampeerbestemming. Jaarlijks rijden duizenden landgenoten met de caravan of tent naar Fréjus om hier hun vakantie te vieren. Dat doen ze vooral in het zomerseizoen, omdat deze periode het beste weer biedt voor een zonvakantie.

Fréjus ligt in één van de warmste gebieden van Frankrijk: de Côte d'Azur. De ligging aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat er hier sprake is van een warm mediterraan klimaat. Dat betekent niet dat het iedere dag gegarandeerd uitstekend weer is. Ook in Fréjus kan het een keer wat tegenzitten, zeker in de tussenmaanden. In mei kun je te maken krijgen met wat somberder weer en zelfs regen. Vanaf eind september neemt die kans weer flink toe. De tussenliggende maanden zijn warmer en droger. Soms zelfs zo droog, wat door het warme en droge weer er gemakkelijk branden kunnen ontstaan in de bosgebieden rond Fréjus. Bij een dergelijke bosbrand kan er direct gevaar ontstaan voor omliggende campings en vakantiehuisjes.

Beste maanden voor Fréjus

Op basis van het weer en de trend dat men vooral voor zon, zee en strand naar Fréjus komt, wijzen wij de periode half juni tot half september aan als beste reistijd voor Fréjus. Wie in het hoogseizoen wil reizen, die dient te weten dat door een grote vraag aan kamers en staanplaatsen de prijzen omhoog kunnen schieten.

Stedentrip

Als je Nice puur als stedentripbestemming ziet en het strand geen rol speelt of slechts bijzaak is, dan zouden wij voor mei, juni of september kiezen om Nice te bezoeken. Je vermijdt dan mooi de warmere dagen van juli en augustus, wanneer het zeer druk is in de regio. De maanden maart en april zijn qua neerslag prima, maar het is dan nog wel wat koeler. Om te shoppen of een museum te bezoeken zijn deze voorjaarsmaanden goed te doen.

Strandvakantie

Nice is gezegend met een lang strand dat zich uitstrekt langs de kust. De ietwat beschutte ligging tegen aflandige wind zorgt ervoor dat het hier al snel aangenaam is, zeker als je bij één van de beachclubs plaatsneemt op een plek uit de wind. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de zomermaanden zonovergoten en aangenaam warm zijn. Juli en augustus zijn de echte topmaanden voor een strandvakantie in Nice. Voor wie een graad of 23 tot 26 warm genoeg is, zijn de maanden juni en september beter. Oktober is erg twijfelachtig voor een echte zonvakantie in Nice. De maand mei, en met name de tweede helft, biedt betere vooruitzichten.

Reisadvies - Fréjus
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Fréjus
Reisadvies - Fréjus
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Fréjus

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.