Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten

Wil je weten wanneer je het beste naar de Verenigde Arabische Emiraten kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Dankzij de ligging op het Arabisch schiereiland behoort de Verenigde Arabische Emiraten tot de warmste landen ter wereld. Hier heerst een warm woestijnklimaat waarbij de zomers ronduit heet zijn en de wintermaanden als aangenaamste periode gezien wordt. Tot het moment dat het toerisme serieuze proporties aan begon te nemen leek het wel als de emiraten bij aanvang van de zomer in een soort van zomerslaap vielen om tegen de winter weer te ontwaken. Een levendige stad als Dubai was eind vorige eeuw een plek die alleen maar bezocht werd door zakenreizigers die er niet omheen konden om in de zomermaanden af te reizen naar deze hete zandbak. Die tijden zijn voorbij. Hoewel het qua weer niet de beste reistijd is om in de zomer naar de Emiraten te reizen, zie je het wel steeds vaker gebeuren. Dat komt vooral omdat de Verenigde Arabische Emiraten uitgegroeid is tot een geliefde vakantiebestemming waarbij de lagere verblijfskosten in de zomer zorgen voor een lagere drempel om naar deze droombestemming te reizen.

Wanneer naar de Emiraten reizen?

De beste reistijd om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen is van half of eind oktober tot en met april. Oktober en april zijn overgangsmaanden waarbij het redelijk heet kan zijn, maar er ook voldoende dagen zijn die in het algemeen als aangenaam beschouwd worden. Het hangt er wel een beetje vanaf wat je reisdoel is. Aan het strand of zwembad kan het bij 35 graden prima uit te houden zijn. Voor actief bezig zijn is het dan voor veel mensen warmer dan ze zouden willen.

In deze periode liggen de maximumtemperaturen gemiddeld tussen de 22 en 35 graden Celsius, met uitzondering van de berggebieden waar het 's winters koeler kan worden. Het is daardoor een uitstekende winterzonbestemming. De zonzekerheid is hoog en de kans op regen vrij klein.

Verenigde Arabische Emiraten

In de zomer naar de Emiraten reizen

Vanaf mei tot en met begin oktober is het heet in de Verenigde Arabische Emiraten. Erg heet, zelfs. De temperaturen worden over het algemeen als onaangenaam ervaren, zeker als de relatieve luchtvochtigheid toeneemt. Toch weerhoudt dit mensen er niet van om juist in deze periode naar de Emiraten te reizen of er een tussenstop te maken op weg naar andere reisbestemmingen. Dankzij het op grote schaal toepassen van airconditioning is het binnen goed uit te houden. Overdag is het in de maanden mei en juni nog wel te doen, maar in juli, augustus en september moet je trachten niet teveel buiten actief te zijn. Daar verstaan we simpelweg wandelen ook al onder. In de zomer naar de Emiraten reizen heeft één groot voordeel: het is dan een stuk goedkoper om er te verblijven. Dit is het laagseizoen waarin de hotelprijzen tot wel tachtig procent lager kunnen liggen dan tijdens de meest dure reisperiodes.

Islamitische feestdagen

De Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land. Dat houdt automatisch in dat de islamitische feestdagen en herdenkingen hier gevierd worden. Tijdens feestdagen en herdenkingen ligt het dagelijks leven soms vrijwel stil of heeft het op andere wijze een grote impact op hoe je de Verenigde Arabische Emiraten op die momenten beleeft. Denk hierbij vooral aan de ramadan, het Suikerfeest en het offerfeest. Er kunnen extra dagen aan vast geplakt worden om een lang weekend ervan te maken.

Wij adviseren om voor je een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten boekt te kijken of er belangrijke feestdagen in die periode vallen. Omdat een jaar volgens de islamitische kalender uit ruim 354 dagen bestaat en niet uit ruim 365 dagen, verspringen de data van de religieuze feestdagen.

Reisadvies - de Verenigde Arabische Emiraten
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Verenigde Arabische Emiraten
Reisadvies - de Verenigde Arabische Emiraten
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Verenigde Arabische Emiraten

Beste reistijd voor bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Verenigde Arabische Emiraten? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.