Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon vroegboek 2025

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor Abu Dhabi

Wil je weten wanneer je het beste naar Abu Dhabi kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het warme woestijnklimaat maakt van Abu Dhabi één van de warmere vakantiebestemmingen die je kunt bezoeken. In de winter is het er vrij warm en droog. In het zomerseizoen is het er zeer warm tot ronduit heet en is er amper kans op regen of een andere vorm van neerslag. De combinatie van droogte en hitte zorgt ervoor dat je in de zomermaanden vooral de airconditioning op zult zoeken. Bij temperaturen van 40 graden of hoger is het niet aangenaam meer. Een simpele ventilator of het openzetten van een (auto)raam kan dan niet meer voor echte verkoeling zorgen. Gelukkig kun je tegenwoordig voldoende terugvallen op ruimtes die door middel van airconditioning gekoeld worden. Sommige luxe hotels koelen zelfs het zwembadwater, omdat dat anders overdag te warm zou zijn.

Beste reismaanden

De beste reistijd voor een vakantie in Abu Dhabi is van november tot en met april. Dit valt gelijk met de winterperiode. Met het woordje winter moet je in het geval van Abu Dhabi niet denken aan winters weer met sneeuw of vorst. Nee, de winter betekent hier overwegend aangename temperaturen, veel zon en af en toe een dag met regen. De middagtemperaturen liggen in de stad rond de 23 tot 30 graden. In april is het vaak nog warmer (30 tot 35 graden) en ook de maand november kan wat dagen tellen waarin de temperatuur nog even goed omhoogschiet. 's Avonds koelt het vrij geleidelijk af om uiteindelijk uit te komen bij minima van 10 tot 20 graden.

Abu Dhabi in de zomer

In de loop van april slaat het weer in Abu Dhabi om. De zomerperiode breekt aan. Vanaf het moment dat het echt zomer is in Abu Dhabi, en je mag mei al als een echte volle zomermaand zien, is het weer een stuk minder aangenaam dan in de winter. De temperaturen lopen flink op. In mei liggen de maxima rond de 35 tot 40 graden. Aan het zwembad is het dan nog wel uit te houden, omdat de gevoelstemperatuur amper afwijkt van de daadwerkelijke temperatuur. Dat komt door de vrij lage relatieve luchtvochtigheid in mei. In juni gaat die al een stapje omhoog, waardoor het voor gevoel een stuk warmer lijkt.

In juli en augustus is het in de buitenlucht bijna niet meer uit te houden in Abu Dhabi. Met daadwerkelijke middagtemperaturen die rond of boven de 40 graden liggen is het heet. De flink oplopende relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de gevoelstemperaturen dan ver boven de 50 graden uitkomen. Inspanning buiten of langere tijd buiten zijn vormt dan een mogelijk risico voor je gezondheid. Wie hartje zomer naar Abu Dhabi wil reizen die moet zich erop instellen dat het openbare leven zich dan vooral binnen afspeelt. Als je van plan bent om tijdens de zomervakantie naar Abu Dhabi te reizen dan is dat waar je je op in moet stellen.

De maand september biedt amper verlichting. Het is dan fractioneel 'koeler', maar de benauwdheid blijft. September behoort daardoor absoluut tot het laagseizoen voor Abu Dhabi. Oktober laat wat verbetering zien, zeker in de tweede helft van de maand. Wij zouden een reis naar Abu Dhabi in deze maand niet afraden. In de eerste helft van oktober is het beduidend heter dan in de tweede helft. De herfstvakantie valt ongeveer in de overgangstijd van heet weer naar flink warm weer.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Als je een vakantie in Abu Dhabi wilt vieren dan is het goed om te kijken wanneer de islamitische feesten en feestdagen vallen. Houd vooral rekening met wanneer de ramadan gehouden wordt. Tijdens deze islamitische vastenperiode zijn restaurants en andere horeca overdag gesloten. Omdat de ramadan gebaseerd is op de islamitische kalender, verspringen de data op onze gregoriaanse kalender ieder jaar.

Een specifieke dure reisperiode voor Abu Dhabi is tijdens de Formule 1. Aan het einde van het raceseizoen wordt de laatste Grand Prix wedstrijd op het circuit van Abu Dhabi verreden. Meestal is dat eind november of begin december. Deze autorace zorgt voor astronomische prijzen voor hotelkamers tijdens en rond het evenement.

Reisadvies - Abu Dhabi
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Abu Dhabi
Reisadvies - Abu Dhabi
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Abu Dhabi

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.