Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor Burj Khalifa

Wil je weten wanneer je het beste naar Burj Khalifa kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Met miljoenen bezoekers per jaar is Burj Khalifa veruit de belangrijkste toeristische attractie van Dubai. De ruim 829 meter hoge constructie heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Een groot deel van de bezoekers bekijkt het hoogste gebouw ter wereld vanaf de buitenkant. Dan zie je pas goed hoe enorm dit bouwwerk is. De architectonische schoonheid en de ligging in een prachtige stadse omgeving maken Burj Khalifa extra bijzonder. Naast de mensen die de toren van buitenaf bekijken, zijn er ook miljoenen bezoekers die een kaartje kopen om het observatiedek van Burj Khalifa te kopen. Vanwege de populariteit en de beperkte capaciteit per uur worden de meeste tickets (ruim) van tevoren aangeschaft. Burj Khalifa tickets zitten vast aan een datum en een tijdsslot. Het is daardoor handig om vooraf te weten wat het beste moment is om Burj Khalifa te bezoeken.

Beste maanden

Als je puur naar het weer kijkt dan kun je Burj Khalifa het hele jaar door bezoeken. De kans op onbewolkte lucht is altijd groot, hoewel dat in Dubai niet automatisch betekent dat de lucht mooi blauw is. Een hoge relatieve luchtvochtigheid en/of woestijnstof in de lucht zorgt er geregeld voor dat de atmosfeer eerder grijzig of beigeachtig lijkt dan blauw. De beste kans op blauwe luchten heb je in de maanden mei en oktober. Omdat deze maanden net buiten het hoogseizoen vallen beschouwen wij dit als de beste reistijd voor een bezoek aan Burj Khalifa. De warmste en droogste periode is merkwaardig genoeg tevens de minst zonnige periode: in de maanden juli en augustus is de kans op een verstoorde atmosfeer het grootst, terwijl er vaak geen sprake is van echte wolken.

Ochtendmist

Een bijzonder verschijnsel in Dubai is de ochtendmist. Nu is het zo dat mist op zich niets bijzonders is. Dit weersverschijnsel manifesteert zich op veel plekken, ook in Nederland. Maar in Dubai creëert de ochtendmist vanwege de wolkenkrabbers een bijzondere wereld die vooral vanaf Burj Khalifa goed zichtbaar is: je ziet de toppen van de gebouwen als het ware boven de mist uitsteken. De kans dat je dit mee kunt maken is in de winter. Met name tussen december en maart is het een aantal keren 'raak'. Tijdens andere maanden is die kans kleiner, maar niet onwaarschijnlijk. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist.

Het beste tijdstip voor Burj Khalifa

Er zijn verschillende momenten van de dag om Burj Khalifa te bezoeken of vanaf een afstandje te bekijken. Ieder dagdeel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Omdat je voor de entreetickets vooraf een tijdstip van bezoek moet bepalen, kan het handig zijn om vooraf op de hoogte te zijn van hoe de situatie tijdens de verschillende momenten van de dag zijn.

Rond zonsopkomst is er weinig te beleven rond Burj Khalifa. De observatiedeks zijn nog gesloten en er zijn weinig goede plekken waarbij je de hoge toren in combinatie met de opkomende zon kunt zien of fotograferen. Als je je hoog genoeg bevindt in een gebouw in het westen van Downtown Dubai of aan Sheikh Zayed Road ter hoogte van Burj Khalifa dan is het een ander verhaal.

De ochtenduren zijn ideaal om Burj Khalifa vanaf de oostelijke kant te fotograferen. Er zijn verschillende goede spots om de toren met de zon in de rug te bekijken. Denk aan het voetgangersstuk meteen ten noorden van hotel The Address Downtown Dubai, de tuin voor het Palace Downtown hotel en verschillende spots langs Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard. De brug tussen de Dubai Mall en Souk al Bahar is ook prima. Als je in de ochtend het observatiedek 'At The Top Burj Khalifa' bezoekt dan kun je grote delen van Dubai goed bekijken zonder tegenlicht.

In de namiddag is de zon naar de zuidkant gedraaid. Wie naar het observatiedek gaat die kan vooral de noordkant van Dubai goed zien zonder last te hebben van de zon in de ogen. Wie de toren van buitenaf wil zien kan dat nu het beste doen vanaf de zuidkant van Downtown Dubai.

Het meest geliefde moment om naar boven te gaan is ongeveer een uur voor zonsondergang. Je kunt het uitzicht dan bij daglicht zien, vervolgens de zonsondergang bekijken en tot slot 'Dubai by night' zien. Wanneer de zonsondergang exact plaatsvindt, verschilt per maand. In december is dat het vroegst: rond half 6. Dan moet je kaartjes kopen voor het blok 16:00-16:30 uur om zeker te zijn dat je op tijd boven bent. In juni, als de zon op z'n laatst ondergaat, ligt het tijdstip van zonsondergang in Dubai tussen 19:05 en 19:15 uur. Het beste tijdslot voor At The Top tickets is dan van 17:30-18:00 uur.

Reisadvies - Burj Khalifa
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Burj Khalifa
Reisadvies - Burj Khalifa
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Burj Khalifa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.