Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor Al Ain

Wil je weten wanneer je het beste naar Al Ain kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Al Ain is een stad binnen het emiraat Abu Dhabi. In Al Ain is er sprake van een warm woestijnklimaat, waardoor de winters vrij warm en de zomers heet zijn. Alle maanden zijn droog in Al Ain. Op jaarbasis valt er niet veel meer regen dan in Nederland in een gemiddelde zomermaand. Met de kans op neerslag hoef je daarom geen rekening te houden. Wat opvalt is dat Al Ain relatief groen is. Dat komt door de verschillende oases die in en rond de stad te vinden zijn. De daarin aangelegde falaj irrigatiekanalen zorgen voor verspreiding van het water.

Als je naar Al Ain reist dan moet je naast droogte ook rekening houden met vrij hoge temperaturen in de zomermaanden. In april, als de zomer nog maar net begint, liggen de maximumtemperaturen gemiddeld al rond de 35 graden. Vanaf mei tot en met september zijn maxima van meer dan 40 graden normaal. Geregeld wordt de 45 graden aangetikt en de niet-officiële temperaturen halen geregeld de 50 graden. Zeker in de volle zon kan het flink heet worden. Die zon laat zich in de zomer zowat ononderbroken zien overdag. Als de lucht minder zonnig oogt, dan is dat meestal door zand en stof in de lucht. In Al Ain kunnen ook zandstormen voorkomen.

Al Ain

Beste maanden

Als je naar Al Ain op vakantie wilt gaan dan doe je dat bij voorkeur tijdens de koelere maanden. De periode november tot half april mag als beste reistijd voor Al Ain gezien worden. Vanwege de vrij lage relatieve luchtvochtigheid zijn de tweede helft van april en de hele maand mei ook nog wel te doen. Daarna begint het toch wel serieus heet te worden. Grappig detail om te weten is dat de locals die in de stad Abu Dhabi wonen, dat aan de kust ligt, juist in de zomermaanden naar Al Ain trekken omdat het daar dan beter uit te houden is dan aan de kust.

De temperaturen liggen hartje winter overdag vooral tussen de 20 en 28 graden Celsius. 's Nachts kan het redelijk afkoelen. Het kan dan net buiten de stad zelfs incidenteel tot vorst aan de grond komen.

Reisadvies - Al Ain
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Al Ain
Reisadvies - Al Ain
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Al Ain

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.