Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor de woestijn van Dubai

Wil je weten wanneer je het beste naar de woestijn van Dubai kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Een belangrijke toeristische trekpleister van het emiraat Dubai is de woestijn. Totdat de huidige stad ontstond was de woestijn bijna alles wat Dubai te bieden had. Hier leefden de bedoeïenen in vaak barre omstandigheden. Het woestijnklimaat is verre van het eenvoudigste klimaat om in te leven. De combinatie van hoge temperaturen, soms keiharde wind en het daardoor meegevoerde woestijnstof heeft ervoor gezorgd dat men zich hier altijd flink aan de omstandigheden aan heeft moeten passen. De typische lokale klederdracht is een belangrijk voortvloeisel van het woestijnleven. De gezichtsbedekkende kleding is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet onder invloed van het islamitische geloof ontstaan, maar is het gevolg van een zoektocht naar manier om het gelaat en de ogen te beschermen tegen het woestijnzand.

Tegenwoordig heeft de woestijn vooral een toeristische functie. Een zogenaamde woestijnsafari behoort tot de absolute hoogtepunten van een vakantie in Dubai. Daarnaast is er een kleine groep toeristen die in de woestijn van Dubai overnacht. In het Bab al Shams Desert Resort kun je op luxe wijze overnachten in de prachtige woestijn van Dubai. Dit is de ultieme woestijnervaring. Vanuit je luxe tent kun je de woestijn verkennen per jeep, kameel of paard. Als je lekker wilt luieren dan kun je rekenen op uitstekende spafaciliteiten en een heerlijk overloopzwembad met uitzicht op de woestijn.

De beste reistijd voor de woestijn van Dubai is de winter. Tijdens het winterseizoen is het niet te warm in de woestijn, in tegenstelling tot de hete zomer. De beste maanden zijn november, maart en april. Het is dan warm, maar niet zo snel té warm, en de kans op een regenbui is klein. Qua licht zijn vooral maart en april mooie maanden. Tegen zonsondergang laat de woestijn zijn typische rode gloed ineens zien. Dat manifesteert zich beter in het voor- en najaar vanwege de stand van de zon.

Hete zomers

De zomers zijn warm tot zeer heet in de woestijn van Dubai. Het is niet voor niets een woestijn, hè. Na zonsopkomst lopen de temperaturen snel op. Binnen enkele uren schiet het kwik naar maximumtemperaturen die in de maanden juli, augustus en september vaak rond of boven de veertig graden liggen. Ook in juli zijn dit soort temperaturen gemakkelijk haalbaar en in oktober zie je de thermometers geregeld de veertig graden nog even aantikken, met name in de eerste helft van de maand. Vanwege de hitte is de animo voor woestijnsafari's kleiner dan in de winter. Daardoor is het aanbod vanzelfsprekend ook kleiner. De ochtendsafari's worden in het zomerseizoen amper of niet georganiseerd. De avondsafari's, die in de middag beginnen en waarbij je de zonsondergang in de woestijn kunt bewonderen, worden wel aangeboden in de zomer.

Reisadvies - de woestijn van Dubai
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de woestijn van Dubai
Reisadvies - de woestijn van Dubai
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de woestijn van Dubai

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.