Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-arabische-emiraten Beste reistijd voor Dubai

Dubai is uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming. Mensen uit heel de wereld komen hier graag genieten van zon, zee, strand, cultuur, bezienswaardigheden en alles wat Dubai nog meer te bieden heeft. Dankzij moderne technieken zoals airconditioning kun je Dubai het hele jaar bezoeken, zolang je maar niet teveel buiten vertoeft. Het warme woestijnklimaat zorgt er immers voor dat het tijdens het zomerseizoen erg warm tot gloeiend heet wordt in Dubai. De vraag is of je er op zit te wachten om een vakantie te vieren bij dagtemperaturen die ruim boven de veertig graden uitkomen en minimumtemperaturen die rond de dertig graden liggen. Want dat is hoe de zomer in Dubai eruit ziet: zinderende hitte die vooral in de maanden juli, augustus en september moeilijk te verdragen is. Het is dan bijna alleen maar in de gebouwen en voertuigen waar airco is goed uit te houden.

De beste maanden voor een reis naar Dubai

Als je naar het klimaat van Dubai kijkt dan is de periode van eind oktober tot eind april de beste reistijd om een vakantie in dit prachtige emiraat te vieren. Het hangt een beetje van je reisdoel af wat echt de beste maanden zijn. Zo is het half oktober vaak al prima voor een zon-, zee- en strandvakantie in Dubai, maar is het eigenlijk nog net iets te warm om veel buiten te lopen. Vanaf november wordt het echt aangenaam in Dubai. De maanden december, januari en februari zijn het koelste. Dat betekent in het geval van Dubai vooral temperaturen die overdag tussen de 25 en 30 graden liggen. Heerlijk winterzonweer dus. Vandaar dat dit de meest geliefde reisperiode en daardoor ook de drukste periode in Dubai is.

Maart is onze persoonlijke favoriet. De zomer staat eraan te komen en het aantal dagen waarbij de dertig graden aangetikt wordt neemt toe. Omdat het officieel nog winter is, leeft Dubai nog volop. Dat geldt ook voor april. Je merkt dan wel dat het vaker serieus warm is.

Dubai met schoolgaande kinderen

Als je met kinderen die leerplichtig zijn naar Dubai wilt reizen, dan zul je vastzitten aan de vastgestelde schoolvakanties. De kerstvakantie is qua klimaat uitstekend, maar erg duur. Je betaalt in deze periode de hoofdprijs voor hotelkamers en appartementen in Dubai. Wie dat niet erg vindt zouden we willen adviseren om vooral te gaan. Wie geen oneindig budget heeft die kan voor de herfstvakantie of voorjaarsvakantie kiezen. Voor de krokusvakantie geldt dat het in Dubai vaak net wat aangenamer is als deze schoolvakantie wat later valt: begin maart. De Nederlandse herfstvakanties vallen in de maand oktober. Dan kan het nog erg warm zijn en sommige attracties zijn dan nog niet geopend. Wij zouden Dubai daarom niet vermijden in deze periode. De Belgen hebben iets meer geluk. De herfstvakantie start in België begin november. Dit is ongeveer gelijk met de start van het hoogseizoen in Dubai.

De meivakantie is voor een strandvakantie in Dubai nog te doen. De warmte zorgt ervoor dat de wil om iets te ondernemen af zal nemen. Sommige excursies zijn in mei al niet meer boekbaar. Het evenementenseizoen zit er dan ook echt op. De zomervakantie valt in de heetste periode in Dubai. We zullen niet zeggen 'ga in de zomer niet naar Dubai', maar weet wel waar je aan begint. Overdag is het buiten een sauna. Het zorgt er wel voor dat de hotelkamers in deze periode een stuk goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen.

Dubai tijdens islamitische feestdagen

Dubai is een islamitische bestemming met de daarbij behorende religieuze feestdagen en herdenkingen. Een aantal feesten en feestdagen heeft een grote impact op het dagelijks leven. Zo zijn redelijk wat restaurants overdag gesloten tijdens de ramadan. Rond het Suikerfeest en offerfeest hebben veel mensen vrij. Omdat binnen de islam een andere kalender gehanteerd wordt, verschuiven deze periodes. Kijk daarom voordat je een vakantie naar Dubai boekt of je te maken krijgt met religieuze feesten of vastenperiodes.

Reisadvies - Dubai
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Dubai
Reisadvies - Dubai
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Dubai