Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mexico Beste reistijd voor Mexico

Wil je weten wanneer je het beste naar Mexico kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Mexico is het grootste land van Midden-Amerika. Het land ligt aan de Grote Oceaan (of Stille Oceaan) en aan de Golf van Mexico. Vanwege de oppervlakte, de verschillende landschappen en de invloeden van beide grote wateren heeft Mexico een enorm divers klimaat, waarbij je niet één periode als beste reistijd aan kunt duiden. Daarvoor lopen de weersomstandigheden te ver uit elkaar. Als we een keuze zouden moeten maken dan zouden we de periode februari tot en met mei als beste reistijd voor Mexico aanduiden. Dit is in een groot deel van het land een droge periode met aangename temperaturen en voldoende zonneschijn. Daarnaast bestaat er in het voorjaar geen kans op orkanen, niet aan de westkust en ook niet aan de oostkust.

Strandvakantie in Mexico

Van alle toeristen die vanuit Nederland of België vliegen, gaan de meesten die kant op om te genieten van een strandvakantie. Vaak wordt dit gecombineerd met enkele uitstapjes. Zo zijn de excursies naar oude Mayasteden zoals Chichén Itzá erg geliefd om te doen tijdens een vakantie in Mexico. Met 10.143 kilometer aan kustlijn zijn er voldoende stranden om van et genieten. Nederlanders reizen vooral naar het schiereiland Yucatán voor een zonvakantie. Plaatsen als Playa del Carmen, Cancún, Tulum en een gebied zoals de Costa Mujeres hebben een strandliefhebber alles te bieden wat ze kunnen wensen.

De Pacifische kust is vooral onder Amerikanen populair. Nederlandse toeristen vliegen steeds vaker voor een zonvakantie naar de westelijke kustgebieden van Mexico. Puerto Vallarta en Cabo San Lucas zijn hier de topbestemmingen.

De beste reistijd voor een strandvakantie in Mexico is van december tot en met mei. De maand december kan door de feestdagen erg duur zijn om naar de Mexicaanse kustgebieden te reizen. Voor Amerikanen is Mexico immers de meest populaire winterzon bestemming. Als je naar Yucatan wilt reizen dan kun de de focus het beste leggen op de maanden februari, maart en april. Het kan daar in januari en februari nog wat aan de natte kant zijn.

Reisadvies - de kustgebieden van Mexico
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de kustgebieden van Mexico
Reisadvies - de kustgebieden van Mexico
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de kustgebieden van Mexico

Rondreis door Mexico

Mexico leent zich prima voor een rondreis. Er zijn voldoende interessante gebieden, steden en bezienswaardigheden waaruit je kunt kiezen. Als je een rondreis door Mexico wilt maken dan zouden wij het voorjaar en het najaar aanraden als beste reistijd. Dit zijn de periodes met de beste weersomstandigheden. De zomer is op veel plekken in Mexico het natte seizoen en in de winter kan het in de hoger gelegen gebieden te koel zijn. Als je een Mexico rondreis wilt combineren met een aantal dagen aan het strand in Playa del Carmen of Cancún, dan is de periode februari tot en met mei de beste reistijd. In het najaar kan er in Yucatan nog vrij instabiel weer voorkomen.

Reisadvies - Mexico City
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Mexico City
Reisadvies - Mexico City
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Mexico City

Beste reistijd voor bestemmingen in Mexico

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Mexico? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.