Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mexico Beste reistijd voor Tulum

Wil je weten wanneer je het beste naar Tulum kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je een vakantie in Tulum wilt vieren, dan doe je dat vrijwel zeker met als doel om van het goede weer te genieten. Het goede nieuws is dat echt slecht weer niet zo vaak voorkomt in Tulum. Er is wel sprake van een natter seizoen en een droger seizoen. Tijdens het nattere seizoen is er een beperkte kans op extreme weersomstandigheden. Dat komt omdat Tulum in een gebied ligt dat in de tweede helft van het jaar gevoelig is voor tropische depressies die boven de Atlantische Oceaan ontstaan. Eens in de paar jaar groeit zo'n depressie uit tot een zware tropische storm, waarbij er mogelijk orkaankracht bereikt wordt. Het aantal jaren waarin dit niet voorkomt, is gelukkig groter dan het aantal keren dat er wel sprake is van tropisch noodweer.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie naar Tulum is van januari tot en met april. Dit is de drogere periode waarin de kans op een regenbui kleiner is dan tijdens de andere maanden. De meeste dagen is het uitstekend weer om op het strand van Tulum of aan het zwembad te vertoeven. Denk hierbij aan middagtemperaturen van ongeveer 28 tot 32 graden Celsius. In januari en februari is het iets koeler dan in maart en april. Het is dan ook ietsjes minder zonnig. De beste mix van temperatuur en zon heb je in de maand maart.

Tulum tijdens de schoolvakanties

De voorjaarsvakantie (of krokusvakantie) is de beste reistijd voor wie tijdens een schoolvakantie naar Tulum wil reizen. Dit is qua weer veruit de mooiste periode. In de meivakantie loop je het risico op enkele dagen met onbestendig weer. Datzelfde geldt voor de zomervakantie. Er bestaat dan een redelijke kans dat zonnige periodes afgewisseld worden met regenbuien. De mogelijkheid bestaat dat je te maken krijgt met een overwegend bewolkte en regenachtige dag. De herfstvakantie is de minst geschikte schoolvakantie om naar Tulum te reizen. Je kunt dan de pech hebben dat er een hele week sprake is van minder mooi vakantieweer.

Reisadvies - Tulum
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tulum
Reisadvies - Tulum
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tulum

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.