Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mexico Beste reistijd voor Playa del Carmen

Wil je weten wanneer je het beste naar Playa del Carmen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Playa del Carmen is veruit de populairste strandbestemming aan de Riviera Maya. Sterker nog: het is de meest geliefde badplaats van heel Mexico. De stad biedt een mooie mix van strand, goed weer, excursiemogelijkheden en een aangename Mexicaanse sfeer. Eind vorige eeuw was Playa del Carmen nog een dorp. Tegenwoordig mag je met ruim een kwart miljoen inwoners echt van een stad spreken, hoewel de sfeer op de meeste plekken nog heerlijk intiem is. Dat komt omdat men in Playa del Carmen voorkomen heeft dat hoogbouw het stadsbeeld bepaalt. In plaats daarvan heeft men de hotels veelal beperkt tot pakweg vijf of zes verdiepingen en is er voldoende groen aangebracht tussen de gebouwen om een aangename vakantiesfeer te bieden. Het is ze goed gelukt om massatoerisme niet over te laten komen als massatoerisme. Hier kunnen veel andere vakantiebestemmingen een voorbeeld aan nemen.

Het tropische savanneklimaat zorgt ervoor dat het in Playa del Carmen vrijwel altijd warm is. De maximumtemperatuur ligt het hele jaar zo tussen de 27 en 34 graden Celsius. De wintermaanden zijn met gemiddelde maxima van 28-29 graden het 'koelst'. Dat zijn heerlijke temperaturen voor een winterzonvakantie. In de loop van het jaar wordt het iets warmer, met maxima van rond de 33 graden in de zomer. De toenemende relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het dan benauwd kan zijn, ondanks een mogelijke bries van de Golf van Mexico.

Fijnste maanden

Het beste reisseizoen voor Playa del Carmen wordt bepaald door de neerslag. Vanaf mei merk je dat het vaker gaat regenen. Dat gaat overigens amper ten koste van de hoeveelheid zonneschijn. De nattere periode in Playa del Carmen houdt aan tot in november. In juli daalt de neerslagkans een beetje, waarna september en oktober de natste maanden zijn. In principe kun je Playa del Carmen iedere maand van het jaar bezoeken voor een strandvakantie. Het drogere en iets koelere seizoen is wel een stukje aangenamer dan het nattere warmere seizoen. Daarom is de periode januari tot en met april de beste reistijd voor een vakantie naar Playa del Carmen.

Playa del Carmen tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties dan zijn de voorjaarsvakantie en de meivakantie de beste momenten om een vakantie in Playa del Carmen te vieren. Qua weer is de voorjaarsvakantie beter. Het nadeel van de krokusvakantie is dat deze slechts 9 dagen duurt. Je kunt dan niet langer dan een week in Playa del Carmen vertoeven. Tijdens de kerstvakantie heeft Playa del Carmen over het algemeen te maken met goed weer: zonnig, aangenaam warm en niet te veel buien. Het is wel veruit het duurste moment om een vakantie in Playa del Carmen te vieren. Dit is de drukste periode van het hoogseizoen.

Tijdens de zomervakantie is het warm in Playa del Carmen en valt er geregeld een regen- of onweersbui. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor klam weer. De zomervakantie is niet de meest ideale reistijd voor een Playa del Carmen vakantie, maar wij zouden het zeker niet af durven te raden. De herfstvakantie is een ander geval. De najaarsvakantie valt op het moment dat het weer in Playa del Carmen vaker instabiel is. Je kunt zelfs de pech hebben dat je een week vol buien hebt.

Reisadvies - Playa del Carmen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa del Carmen
Reisadvies - Playa del Carmen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa del Carmen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.