Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mexico Beste reistijd voor Cancun

Wil je weten wanneer je het beste naar Cancun kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Cancun is onder Nederlanders na Playa del Carmen de nummer twee strandbestemming aan de Mexicaanse Riviera Maya. Als je naar alle toeristen kijkt, is Cancun de nummer één van heel Mexico. De stad bestaat uit twee delen: de daadwerkelijke stad op het vasteland en de hotelzone op het ervoor gelegen schiereiland. Europeanen kiezen eerder voor het iets zuidelijker gelegen Playa del Carmen als vakantiebestemming, omdat ze Cancun minder authentiek vinden. Wat ons betreft een keuze waar we het niet helemaal mee eens zijn. Ja, de Zona Hotelera bestaat uit een langgerekt gebied met vooral hoogbouw hotels. Dat ziet er duidelijk toeristisch uit. Men heeft het massatoerisme hier niet geprobeerd te verbergen. Aan de andere kant zie je de nabijgelegen hotels niet als je op één van de witte zandstranden van Cancun ligt en richting de adembenemend mooie felblauwe zee kijkt.

Cancun heeft een aangenaam tropisch klimaat met warme vrij droge winters en warmere nattere zomers. Dat is de reden waarom Cancun vooral geliefd is als een winterzonbestemming. In de winter is dit een ideale strandbestemming om te ontsnappen aan het koude weer dat dan in grote delen van Europa en Noord-Amerika heerst.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Cancun is van februari tot begin mei. De wintermaanden december en januari zijn ook prima, maar zijn wel iets minder zonnig. December is daarnaast het drukste en meest dure moment om een Cancun vakantie te boeken. In deze periode vliegen Amerikanen en Canadezen massaal richting de Mexicaanse badplaatsen om de feestdagen in de zon te vieren met een margarita en nachos in hun handen.

Cancun

Cancun tijdens de schoolvakanties

De voorjaarsvakantie en de meivakantie zijn de beste schoolvakanties voor een vakantie naar Cancun. Vooral als de carnaval en daardoor de voorjaarsvakantie in maart vallen is het een fantastische reistijd om een strandvakantie in dit deel van Mexico te vieren. De zomervakantie is natter, warmer en benauwder. Je kunt in juli of augustus prima naar Cancun reizen zolang als dat je maar rekening houdt met de kans op klam en onbestendig weer, met name later op de dag. De herfstvakantie is de minst geschikte reisperiode om een strandvakantie in Cancun te vieren. Er is een redelijke kans op buien of zelfs dagenlang minder goed weer. Tijdens de kerstvakantie is er sprake van beter weer. Dit is wel de drukste periode en daardoor het duurste moment om naar Cancun te gaan.

Spring break

In het voorjaar kent men op universiteiten en scholen in o.a. de Verenigde Staten en Canada een voorjaarsvakantie van één week: de Spring Break. Deze vakantie valt op verschillende data in maart. Het is een periode waarin jongvolwassenen uit Noord-Amerika die het zich kunnen veroorloven massaal naar badplaatsen in vooral Mexico en Florida reist om te feesten in de zon. Dat gaat vaak gepaard met excessief alcoholgebruik, vooral in de all-inclusive resorts. Wie in maart voor een relaxvakantie naar Cancun wil reizen die kan misschien beter een andere maand overwegen.

Orkanen

Vanaf medio juni tot het begin van december kunnen er tropische cyclonen ontstaan. Deze krachtige tropische depressies zorgen voor zware regenval en wind met orkaankracht. Heel af en toe kan het weer in Cancun onder invloed van een orkaan komen te staan. Soms zorgt een cycloon in de omgeving voor zware regenval en veel wind in Cancun. Heel af en toe, eens in de zoveel jaar, wordt Cancun zelf getroffen door een orkaan. Omdat orkanen zich vooraf laten voorspellen kunnen er tijdig maatregelen genomen worden.

Reisadvies - Cancun
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cancun
Reisadvies - Cancun
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cancun

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.