Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mexico Beste reistijd voor Puerto Vallarta

Wil je weten wanneer je het beste naar Puerto Vallarta kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Puerto Vallarta behoort tot de populairste vakantiebestemmingen aan de westkust van Mexico. Vanwege de ligging zijn het vooral Amerikanen die hier hun vakantie vieren. Zo is Puerto Vallarta een veel gebruikte cruisehaven voor cruises die onder andere Mexico en de Verenigde Staten bevaren. Dankzij het internationale vliegveld van Puerto Vallarta kunnen wij Europeanen prima met het vliegtuig naar deze geliefde badplaats vliegen. Op jaarbasis bezoeken ongeveer 5 miljoen toeristen Puerto Vallarta. Daarmee is het na Cancun de nummer 2 badplaats van Mexico.

Beste maanden voor Puerto Vallarta

Het tropische klimaat van Puerto Vallarta zorgt ervoor dat de temperaturen vrij constant zijn gedurende het hele jaar. Wat dat betreft maakt het niet veel verschil wanneer je naar Puerto Vallarta op vakantie gaat. De neerslag is een ander verhaal. De ene helft van het jaar is Puerto Vallarta uitgesproken droog, terwijl er een periode van ongeveer vier tot vijf maanden is waarin het vrij nat is in Puerto Vallarta. Dit regenseizoen begint rond de eerste dagen van juni en duurt tot begin of half oktober. Vooral in de maanden juli, augustus en september kan het soms flink regenen tijdens de tropische buien die vooral aan het einde van de dag ontstaan.

Vanwege de combinatie van droog, zonnig en warm weer mag je de maanden november tot en met april als de beste reistijd zien om een vakantie in Puerto Vallarta te vieren. De kans op regen is dan minimaal en de zon laat zich veel zien. De middagtemperatuur ligt in deze periode veelal tussen de 28 en 33 graden Celsius. De minima komen vaak ergens tussen de 15 en 20 graden uit.

Puerto Vallarta tijdens de schoolvakanties

De beste schoolvakanties om een strandvakantie naar Puerto Vallarta te boeken zijn de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Omdat de Amerikanen tijdens de kerstvakantie ook op grote schaal vakantie vieren in Mexico, geldt dit als het echte hoogseizoen. Dat heeft een negatief effect op de prijzen. Tijdens de kerstvakantie betaal je gewoon de hoofdprijs voor een vakantie in Puerto Vallarta. De krokusvakantie is eigenlijk aan de korte kant om eventjes heen en weer te vliegen naar Puerto Vallarta. Je bent 10 dagen weg om hier 7 nachten te verblijven. De beste schoolvakantie om Puerto Vallarta te bezoeken is daarom de meivakantie.

Reisadvies - Puerto Vallarta
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto Vallarta
Reisadvies - Puerto Vallarta
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto Vallarta

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.