Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

italie Beste reistijd voor Toscane

Wil je weten wanneer je het beste naar Toscane kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Toscane is één van de meest geliefde vakantieregio's van Italië. Wie hier weleens geweest is, die zal dat niets verbazen. Qua landschap, steden en dorpjes is behoort de regio Toscane tot de mooiste gebieden ter wereld. De combinatie van het glooiende landschap met het gouden zonlicht dat Toscane aan het einde van de dag beschijnt heeft menig fotograaf en schilder geïnspireerd. In de periode mei tot en met september laat de zon zich veelvuldig zien in Toscane. Dit zomerseizoen is mede daarom de meest geliefde reisperiode voor een vakantie in Toscane.

Beste maanden voor Toscane

De beste reistijd voor een vakantie in Toscane is van juni tot en met half september. Dit is de warmste, droogste en meest zonnige periode van het jaar. Er is een kans op een zomerse bui, maar de meeste dagen verlopen droog en zonnig. Wie in de zomer wil gaan kamperen in Toscane, die kan dat met een gerust hart doen. De temperaturen liggen in deze reisperiode gemiddeld tussen de 24 tot 30 graden overdag. De maanden juni en september zijn wat betreft de temperaturen wat milder en daardoor prettiger. In juli en augustus kan het kwik soms ver boven de 30 graden uitkomen. Niet iedereen vindt dat even aangenaam. Wie hartje zomer de prachtige stadjes en dorpjes in Toscane wil bezoeken, die zal ervaren dat tropische temperaturen niet ideaal zijn om door de vaak nauwe middeleeuwse straten te lopen.

Toscane tijdens de schoolvakanties

Als je de schoolkalender naast de klimaatstatistieken van Toscane legt, dan kun je al snel concluderen dat er twee schoolvakantieperiodes het meest geschikt zijn voor een vakantie in Toscane. De beste reistijd is dan de zomervakantie, ondanks de hitte die kan ontstaan. Het is de meest droge en zonzekere periode. Daarnaast heb je hier als kampeerder of tijdelijke bewoner van een vakantiewoning vrijwel gegarandeerd zomerse temperaturen.

De tweede optie is de meivakantie. Het weer is dan minder stabiel dan in de zomer. Het kan nog verschillende kanten op gaan. Als je pech hebt dan is het aan de koele kant met regelmatig regen. Als je geluk hebt, heb je heerlijk lenteweer waarbij de middagtemperaturen geregeld richting de zomerse waarde van 25 graden gaan. Wat je wel zult merken is dat de nachttemperaturen in mei lager liggen dan in de zomer. Zeker op een camping zul je merken dat de ochtenden fris beginnen.

Reisadvies - Toscane
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Toscane
Reisadvies - Toscane
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Toscane

Beste reistijd voor bestemmingen in Toscane

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Toscane? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

>Pisa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.