Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Pisa

Wil je weten wanneer je het beste naar Pisa kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Voor menig reiziger staat een foto met de scheve toren van Pisa hoog op het verlanglijstje. Op social media worden dagelijks duizenden foto's geplaatst van toeristen die in allerlei verschillende poses met deze middeleeuwse toren die uitgegroeid is tot één van de iconen van Italië. De meest geliefde pose is waarbij een persoon net doet of hij/zij de toren om aan het duwen is, of de tegenovergestelde variant waarbij er net gedaan wordt alsof men de vallende toren tegenhoudt. De poses zijn vrijwel identiek. Het is vaak de gezichtsuitdrukking die het verschil moet maken. Pisa is echter meer dan de toren. Er zijn voldoende andere bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag of meerdere dagen verblijven.

Beste maanden voor Pisa

De beste reistijd om Pisa te bezoeken is in het voorjaar en het najaar. Meer specifiek bieden de periodes half april tot half juni en eind augustus tot begin oktober het beste weer voor een stedentrip naar Pisa. De kans op goed weer is dan vrij groot, terwijl de kans op serieuze hitte beperkt is. In de eerste helft van juni en het einde van augustus kan het 30 graden worden, maar de kans dat het veel warmer wordt is dan kleiner dan in de tussenliggende periode. Met name de maand juli en de eerste drie weken van augustus kunnen serieus warm worden in Pisa. Maxima van 30 graden zijn dan normaal en uitschieters zijn mogelijk. Als er een hittegolf gaande is in dit deel van Italië, dan kan het zomaar 34-35 graden worden.

Als je kijkt naar de combinatie van warmte, weinig regen en veel zon dan kun je op basis van de langjarige klimaatstatistieken de maand juni als beste maand voor een bezoek aan Pisa aanwijzen. Juli is droger en zonniger, maar ook warmer. Daarom vinden wij juni de meest ideale maand voor een vakantie in Pisa.

Pisa

Strandvakantie in Pisa

Velen denken bij Pisa aan een stedentrip. Pisa is echter ook prima geschikt als een strandbestemming. Slechts 15 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Pisa liggen de stranden van de stad. Hier kun je heerlijk zonnebaden en zwemmen bij de stranden van Marina di Pisa, Tirrenia en Calambrone. De beste reistijd voor een strandvakantie in Pisa is van half juni tot begin september. De kans op goed strandweer is in deze periode het grootste. Juli en augustus bieden het allerbeste weer voor een zonvakantie. In juni is het zeewater nog iets aan de frisse kant.

Beste moment om foto's van de toren te maken

Als je foto's van de scheve toren van Pisa wil maken, dan is de stand van de zon van belang. Mocht je foto's met mensen erop willen maken, dan is dat nog belangrijker. Je wilt immers de persoon (of personen) wel duidelijk op de foto hebben. Tegenlicht is in veel gevallen een killer voor dit soort foto's, tenzij je juist een tegenlichtfoto wilt maken.

De beste plekken om de toren goed op de foto te krijgen zijn aan de west en zuidwestelijke kant van de toren. Dat betekent in de praktijk dat je in de middag en avond de zon in de rug hebt. Het moment van de dag bepaalt wat voor kleur zonlicht je hebt. Wat vroeger in de middag heb je witter licht, waardoor de toren neutraler van kleur is. Naarmate de middag vordert, verandert de kleur van het zonlicht langzaamaan. De laatste twee uur voor zonsondergang is het licht meer goudgeel, waardoor de toren ook wat geler oogt op foto's.

Reisadvies - Pisa
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Pisa
Reisadvies - Pisa
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Pisa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.