Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Lucca

Wil je weten wanneer je het beste naar Lucca kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Binnen de regio Toscane geldt de stad Lucca als één van de plekken die je absoluut gezien moet hebben als je in de buurt bent. Lucca is een fraai voorbeeld van een middeleeuwse stad die in de daarna volgende renaissanceperiode echt smoel heeft gekregen. Dankzij bouwwerken zoals de Duomo di San Martino, de Basiliek van San Frediano en de San Michele in Foro. Uniek zijn de middeleeuwse stadsmuren waar je als voetganger of fietser overheen kunt lopen of fietsen. Van hieraf heb je een fraai zicht over de historische binnenstad van Lucca.

Het mediterrane klimaat van Lucca zorgt voor koelere en grijzere winters, terwijl de zomers warm en aanzienlijk zonniger zijn. Als je Lucca op zijn mooist wil zien qua licht en lucht, dan moet je in het zomerseizoen reizen. De prachtige gebouwen komen dan het best tot hun recht. Tijdens somberdere dagen is Lucca natuurlijk nog steeds mooi, maar de zomerzon zorgt net voor dat beetje extra. Niet voor niets dat de periode april tot en met oktober het hoogseizoen is voor Lucca. De piek qua toerisme ligt in de maanden juli en augustus, omdat er dan massaal zomervakantie gevierd worden in de regio Toscane. Lucca behoort tot de top-3 excursies binnen de Toscane.

Beste maanden voor Lucca

De allerbeste maanden om Lucca te bezoeken zijn mei, juni en september. Deze drie maanden vormen de beste reistijd voor Lucca, wat vooral te danken is aan de warme dagen zonder teveel extreme hitte. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen rond de 21 tot 27 graden in deze maanden. Juli en augustus zijn warmer: reken op maxima van tegen de 30 graden. Dat zijn de gemiddelde officiële temperaturen. In de werkelijkheid is het in de straten van Lucca vaak nog wat warmer.

Lucca in het winterseizoen

Als je Lucca in de winter bezoekt, of aan het einde van het najaar, dan is het rustiger in het stadje. De meeste toeristen proberen toch om Lucca tijdens de mooiste maanden te aanschouwen. Wie voor de winter kiest, die heeft te maken met aanzienlijk lagere temperaturen en een grotere kans op regen. In de nacht kan er zelfs sneeuw vallen in Lucca. Omdat het in de periode november tot en met maart rustiger is met het toerisme, is het goedkoper om er te overnachten. Wie meer op het budget let en/of wie Lucca wil bezoeken zonder de topdrukte, die zou de winter kunnen overwegen.

Reisadvies - Lucca
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lucca
Reisadvies - Lucca
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lucca

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.