Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Siena

Wil je weten wanneer je het beste naar Siena kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als er een stad in de regio Toscane is die mensen graag bezoeken, dan is het Siena wel. Deze prachtige middeleeuwse stad is enorm goed geconserveerd gebleven, waardoor veel bouwwerken uit vroegere tijden in hun volle glorie te bewonderen zijn. Fraaie voorbeelden hiervan zijn de gotische Kathedraal van Siena, de Torre del Mangia en het Palazzo Pubblico. Het enige dat de schoonheid van Siena verstoort zijn de enorme hoeveelheden toeristen die hier in het hoogseizoen naartoe komen. Wie Siena op z'n puurst wil ervaren, die zou eigen in de winter naar Siena moeten reizen. Je hebt dan verre van het beste weer en de relatief laagstaande zon zorgt voor keiharde schaduwen in het straatbeeld. Minder goed dus voor mooie foto's. Maar wie vooral Siena zelf wil ervaren die zou zeker moeten overwegen om in het laagseizoen naar Siena te gaan.

Beste maanden voor Siena

De beste reistijd op basis van het weer is in de periode half april tot en met september. Dan is het gegarandeerd warm weer en is de kans op regen beperkt. De maanden juli en augustus laten gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 29 graden zien voor Siena. Dat lijkt een prima temperatuur, maar realiseer je dat door de ligging in de heuvels van Toscane de gevoelstemperatuur enkele graden hoger uit kan komen, zeker bij zonnig weer. Daarnaast is er een reële kans dat er dagen voorkomen dat de middagtemperatuur oploopt naar 34/35 graden of hoger. Dat is minder aangenaam weer voor een stedentrip. Vandaar dat de periodes van half april tot eind juni en van eind augustus tot begin oktober beter geschikt zijn voor een bezoek aan Siena dan de heetste zomermaanden.

Reisadvies - Siena
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Siena
Reisadvies - Siena
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Siena

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.