Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

italie Beste reistijd voor Florence

Wil je weten wanneer je het beste naar Florence kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Italiaanse stad Florence is de hoofdstad van de regio Toscane. Florence behoort tot de meest populaire stedentripbestemmingen van Italië. Dat komt vooral omdat de stad gezien wordt als de geboorteplek van de renaissance. Nergens ter wereld kun je zoveel bouwwerken en kunstwerken uit deze periode aanschouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Palazzo Pitti, het Uffizi, de Ponte Vecchio, het standbeeld David en de Duomo, met de door Brunelleschi ontworpen koepel. Florence trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, waarvan vooral in het zomerseizoen een redelijk groot deel uit dagjestoeristen bestaan die elders in de Toscane verblijven.

Dit is de beste reistijd voor Florence

Kijkend naar het weer zijn het voorjaar en najaar de beste periodes om Florence te bezoeken. Met name de periodes half april tot half juni en de maand september vormen de beste reistijd voor een vakantie in Florence. Ga ervan uit dat je niet de enige bent die dat weet. Deze maanden vormen het hoogseizoen in Florence. Het is nooit rustig in Florence, maar in april, mei, juni, september en vaak ook nog oktober is het topdrukte. De prijzen van hotels schieten dan omhoog, de populairste restaurants kun je 's avonds bijna niet meer binnen zonder reservering en de wachttijden bij de meest geliefde bezienswaardigheden lopen flink op. Met de handige Firenze Pass kun je de wachtrijen van de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence passeren.

Tijdens het voorjaar en najaar is het weer in Florence vaak aangenaam Reken op middagtemperaturen van pakweg 18 to 28 graden. Begin september kan het soms wat warmer zijn en begin april heb je kans op een koelere dag. Iedere maand kent wel een aantal dagen met regen. Soms blijft het bij een bui of meerdere buien, soms is er sprake van een regenachtige dag. De kans daarop is groter in het najaar dan in het voorjaar, met name in oktober.

Florence

Florence in juli en augustus

Als je Florence hartje zomer wil bezoeken, dan moet je rekening houden met warm weer. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen rond de 30 graden. Dat is volgens de officiële metingen. In de praktijk loopt de temperatuur in de stad wat verder op. Temperaturen die oplopen naar 35 graden en soms hoger zijn geen uitzondering in Florence. Doordat er amper sprake is van verkoelende wind door de stranden van Florence voelt het heet aan. De meeste locals proberen niet voor niets de stad in deze periode te verlaten om aan de kust naar afkoeling te zoeken.

Florence in het winterseizoen

Tijdens het winterseizoen is het koeler, maar niet zo snel winters. In ieder geval niet overdag. Nachtvorst en sneeuwval zijn geen ongebruikelijke fenomenen in de maanden december, januari en maart. Zelfs in april kan het 's nachts nog een enkele keer vriezen. Gemiddeld liggen de maximumtemperaturen tussen de 5 en 15 graden tijdens de wintermaanden december, januari en februari. Dat is een vrij breed spectrum, wat te maken heeft met het feit dat het enorm uitmaakt of Florence onder invloed van een koele noordelijke stroming of warmere lucht uit het zuiden staat. Het winterseizoen is wat rustiger in Florence dan de andere periodes. Echt rustig is het niet zo snel. De stad geniet het hele jaar door van grote belangstelling.

Reisadvies - Florence
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Florence
Reisadvies - Florence
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Florence

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.