Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor de Balearen

Wil je weten wanneer je het beste naar de Balearen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De ligging van de Balearen in de Middellandse Zee heeft het bijna vanzelfsprekende gevolg dat hier sprake is van een mediterraan klimaat. En andere benaming voor dit klimaattype is immers het Middellandse Zee-klimaat. Tot de Balearen behoren onder andere de vier eilanden Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera. Dit zijn de enige eilanden binnen deze autonome regio die permanent bewoond worden. De Balearen behoren tot de belangrijkste vakantiebestemmingen van Spanje en zelfs heel Europa. Menig toerist heeft tenminste één van deze eilanden weleens bezocht. Het aangename klimaat is één van de redenen waarom men juist hier naartoe komt om de vakantiedagen door te brengen.

Om de beste reistijd voor de Balearen te bepalen, is het goed om te kijken wat je er wilt gaan doen. Zo kun je voor het fietsen op Mallorca, wat vrij veel wielrenners doen, beter kiezen voor de maanden mei en oktober. Op die manier ontwijk je de grootste drukte van het hoogseizoen. Ga je voor het uitgaansleven naar Ibiza, dan moet je niet te vroeg en niet te laat naar Ibiza reizen. Het uitgaansleven begint daar half mei op gang te komen en is in de loop van oktober ver klaar. Voor een strandvakantie kies je het beste voor de echte zomermaanden: juni, juli en augustus. September is vaak ook uitstekend voor een zonvakantie op de Balearen. Sommigen vinden september misschien nog wel lekkerder dan de maanden daarvoor, als een groot deel van Europa zomervakantie viert.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor de Balearen is van juni tot en met september. Deze vier maanden zijn het meest stabiel qua weer. De maxima liggen dan veelal tussen de 22 en 32 graden, waarbij juli en augustus duidelijk het warmst zijn. Dan liggen de maxima vooral rond de dertig graden, met af en toe een flinke uitschieter naar boven. Voor regen hoef je in deze maanden niet al te bang te zijn. Het is vooral zonnig en droog weer dat op het menu staat.

Reisadvies - de Balearen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Balearen
Reisadvies - de Balearen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Balearen

Beste reistijd voor bestemmingen in de Balearen

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Balearen? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.