Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Mallorca

Wil je weten wanneer je het beste naar Mallorca kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden

Het Spaanse eiland Mallorca is voor de meeste mensen een zon-, zee- en strandbestemming. Jaarlijks komen er ongeveer tien miljoen toeristen naar Mallorca die vooral op het goede weer afkomen. Meer dan de helft van de toeristen bestaat uit Duitsers en Britten. Het is op Mallorca erg druk in het hoogseizoen en opvallend rustig in het laagseizoen. Wanneer voor jou de beste reistijd is om Mallorca te bezoeken hangt mede af van je reisdoel. Als warm en zonnig weer essentieel is voor je vakantie dan is juni tot half september de beste reisperiode. Juni en september zijn iets minder stabiel dan juli en augustus. Het voordeel is dat het dan ook minder druk is dan tijdens de twee topmaanden.

Actief bezig zijn

Niet iedereen komt naar Mallorca om te luieren aan zwembad of op het strand. Het eiland leent zich prima voor allerlei activiteiten en sporten. Zo is Mallorca geliefd onder fietsers. Menig wielrenner gaat naar Mallorca om er te trainen. De combinatie van weer en afwisselend landschap zorgen voor de juiste omstandigheden. De beste reisperiode voor wielrenners is het middenseizoen: de maanden mei en oktober zijn hier prima geschikt voor. Het is dan niet te warm en de hoeveelheden regen vallen mee. De wegen zijn dan ook niet zo druk met huurauto's vol toeristen.

Ook voor andere activiteiten zoals wandelen zijn de maanden mei, juni, september en oktober goed om te doen. Vanaf november tot en met april is er een wat grotere kans op onbestendig weer. Wij zouden in die periode wel naar Mallorca durven te reizen om actief bezig te zijn.

Mallorca tijdens de schoolvakanties

Vanwege leerplichtige kinderen of andere redenen kan het zo zijn dat je vastzit aan de schoolvakanties om op reis te gaan. Is dat voor jou het geval, dan is de zomervakantie veruit de beste reistijd. Het weer is dan bijna gegarandeerd goed, op een mogelijke onweersbui na. Dit is wel veruit het drukste en duurste seizoen om naar Mallorca te reizen. Wie ervoor kiest om in de meivakantie naar Mallorca te gaan die moet er toch serieus rekening mee houden houden dat het te koel kan zijn voor een zonvakantie. De relatief lage temperatuur van het zeewater (16 tot 17 graden) wordt niet door iedereen gewaardeerd.

De herfstvakantie kan goed genoeg zijn, maar kan evenwel een natte vrij sombere week opleveren. Het is een gok om een vakantie naar Mallorca voor de herfstvakantie ruim vooruit te boeken.

Reisadvies - Mallorca
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Mallorca
Reisadvies - Mallorca
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Mallorca

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.