Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Ibiza

Wil je weten wanneer je het beste naar Ibiza kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden

Het eiland Ibiza is enorm populair onder Nederlandse toeristen. Naast de heerlijke stranden en het overweldigende uitgaansleven is het vooral het aangename mediterrane klimaat van Ibiza dat ervoor zorgt dat men hier massaal vakantie komt vieren. In het hoogseizoen is het flink druk op Ibiza. De maanden juli en augustus zijn veruit het drukste, maar ook in juni en september lopen en rijden er aardig wat vakantiegangers rond op Ibiza. Hiermee zijn eigenlijk meteen de vier beste maanden genoemd om Ibiza te bezoeken: van juni tot en met september. Er zijn mensen die het daar niet mee eens zijn. De verstokte Ibiza-liefhebbers die vooral voor de spiritualiteit, de cultuur en de authenticiteit naar Ibiza vliegen die proberen juist deze maanden te ontwijken. Die zorgen dat ze in mei op Ibiza zijn of wachten tot oktober, als de massa vertrokken is.

Ibiza

Uitgaan

Ibiza staat niet alleen bekend als zonbestemming. Het uitgaansleven van Ibiza is legendarisch. De beste DJ's ter wereld draaien hier op fenomenale feesten die in de clubs gehouden worden die in het zuidelijke deel van Ibiza liggen. De eerste openingsfeesten worden al rond eind april/begin mei gehouden, maar pas half mei komt het uitgaansleven echt een beetje op gang. Dat duurt zo tot halverwege oktober. Eind september zijn de eerste 'closing parties' en zo in de tweede of derde week van oktober zit het uitgaansseizoen op Ibiza erop.

Ibiza in het winterseizoen

Tegenwoordig neemt het aantal mensen toe dat in de winter naar Ibiza vliegt. Eerlijk gezegd is Ibiza geen winterzonbestemming. Het weer is daarvoor te koel, te somber en te nat in de periode november tot en met april. Natuurlijk kun je een dag hebben dat het prima vertoeven is aan het zwembad, met name in april. Maar de kans dat je een volle week van een echte zonvakantie kunt genieten is minimaal. Als je Ibiza in de winter bezoekt dan doe je dat vooral voor de cultuur. Dit is het seizoen waarin je van het echte Ibiza kunt genieten omdat er amper toeristen zijn. De badplaatsen zijn dan doods, maar de authentieke dorpen en Ibiza-Stad zijn dan misschien wel leuker dan in de zomer.

Goedkoop naar Ibiza

Ibiza is een relatief dure bestemming. De populariteit van het eiland heeft de prijzen opgedreven naar een niveau dat hoger ligt dan wanneer je een zonvakantie elders in Spanje viert. Alleen al in vergelijking tot buureiland Mallorca zie je een duidelijk ander prijsniveau. Wie enigszins betaalbaar naar Ibiza op vakantie wil gaan die moet zich vooral focussen op het voor- en naseizoen. Met name de periodes waarin er weinig grote feesten gehouden worden, liggen de prijzen lager. Denk aan mei (met uitzondering van de meivakantie en oktober.

Reisadvies - Ibiza
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ibiza
Reisadvies - Ibiza
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ibiza

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.