Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Formentera

Wil je weten wanneer je het beste naar Formentera kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van de eilandengroep Balearen is Formentera het minst bezochte eiland. Dat heeft niets te maken met dat het eiland minder mooi of minder leuk zou zijn. Nee, integendeel. Misschien is Formentera wel de meest fantastische vakantiebestemming binnen de Balearen. Denk aan prachtige zandstranden, een felblauw zee die je doet denken aan het Caribisch gebied en heerlijke restaurantjes waar je je helemaal in de watten kunt laten leggen. Het grote verschil met Mallorca, Ibiza en Menorca is dat je op Formentera geen grote hotels of drukke winkelstraten aan zult treffen. Hier is alles lekker relaxed en laat men het eiland niet ten prooi vallen van het massatoerisme.

Wat verder ontbreekt op Formentera is een vliegveld. Wie een vakantie op Formentera wil vieren die zal eerst naar Ibiza moeten vliegen om vervolgens met de veerboot in ongeveer een half uur tijd naar Formentera te reizen. Hierdoor is er toch een soort van drempel ontstaan om Formentera te bezoeken. Wie hier echt naartoe wil gaan, die moet wat meer moeite doen. Daardoor ontstaat er een natuurlijke selectie van toeristen die op Formentera vakantie vieren.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Formentera is van juni tot en met september. Tijdens deze vier maanden heb je vrijwel gegarandeerd lekker weer. Denk aan middagtemperaturen die gemiddeld tussen de 25 en 32 graden liggen terwijl de lucht vaak strakblauw is. Als er al een keertje regen valt, is dat zelden van lange duur. Het zeewater is in juni ongeveer 21-22 graden en loopt op naar ongeveer 26 tot 27 graden in augustus.

Mei en oktober

De maanden mei en oktober zijn overgangsmaanden, waarin het weer alle kanten op kan gaan. Vooral aan het begin van de meimaand en de tweede helft van oktober bestaat er een kans dat je meerdere dagen met onbestendig weer hebt. Het kan anderzijds ook gewoon heerlijk weer zijn voor een strandvakantie. Wees er op voorbereid dat beide opties mogelijk zijn. Vandaar dat wij mei en oktober niet zomaar tot de beste reistijd voor Formentera durven te rekenen. Wie tijdens de meivakantie of herfstvakantie naar Formentera reist die weet nu waar hij/zij aan toe is.

Reisadvies - Formentera
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Formentera
Reisadvies - Formentera
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Formentera

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.