Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Menorca

Wil je weten wanneer je het beste naar Menorca kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Menorca behoort tot de eilandengroep Balearen, die ten oosten van het vasteland van Spanje ligt. Volgens de Nederlandse Taalunie behoort de naam in het Nederlands al Minorca geschreven te worden. In de reisbranche is de Spaanstalige benaming Menorca veel gebruikelijker. Vanwege de vele zandstranden en het aangename mediterrane klimaat is Menorca uitermate geschikt als een strandbestemming. In de loop der jaren is Menorca vooral uitgegroeid tot een gezinsbestemming die vooral geliefd is onder gezinnen met kleinere kinderen. Het is niet zo dat Menorca niet interessant is voor wie geen jonge kinderen heeft, maar het is wel handig om te weten dat er verhoudingsgewijs veel jongere kinderen aanwezig zijn.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor Menorca als zonbestemming is van juni tot half september. In deze zomerperiode heb je te maken met het meest stabiele en warme weer. De zon laat zich veel zien. Als het al een keer bewolkt is, dan blijft dit meestal beperkt tot wat vriendelijke wolkjes. Heel af en toe kan er een zomerse regenbui ontstaan, die gepaard kan gaan met onweer. Als je aan de schoolvakanties vast zit dan is de zomervakantie de beste reistijd. Je ziet dat mensen met jongere kinderen proberen net voor de zomervakantie naar Menorca te reizen. Het weer is dan prima, maar het zeewater is nog iets koeler. Als je naar juni kijkt dan is de gemiddelde maximumtemperatuur ongeveer 24 tot 27 graden, bij een zeewatertemperatuur van om en nabij de 20 tot 22 graden.

Het heerlijke einde van de zomer

Het lijkt een rare titel, maar het einde van de zomer is de meest aangename tijd om een vakantie op Menorca te vieren. De ergste drukte is dan voorbij, de kans op een hittegolf is sterk gereduceerd en het weer is aangenaam warm. De eerste twee weken van september vormen eigenlijk de fijnste periode om van het heerlijke strandweer op Menorca te genieten. Denk aan middagtemperaturen van ruim 25 graden en zeer lekker zeewater dat een temperatuur heeft van ongeveer 25 graden aan het begin van september en een graadje lager als je halverwege september zit.

Reisadvies - Menorca
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Menorca
Reisadvies - Menorca
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Menorca

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.