Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Noord-Brabant

Wil je weten wanneer je het beste naar Noord-Brabant kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Nederlandse provincie Noord-Brabant is op menig wijze bezongen vanwege het goede bourgondische leven. Denk aan "Het leven is goed in mijn Brabantse land" van Oh Sixteen Oh Seven, "Brabantse nachten zijn lang" van Arie Ribbens en natuurlijk "Brabant" van Guus Meeuwis. Dit laatste lied wordt als het officieuze volkslied van Noord-Brabant beschouwd. Het is vooral de warmte waar de zuidelijke provincie zo om bekend staat. Denk hierbij aan spreekwoordelijke warmte in de vorm van gezelligheid, maar ook aan het weer in Brabant. Als je de klimaatstatistieken van Noord-Brabant bekijkt dan zul je ontdekken dat het hier vaak iets warmer is dan in grote delen van de rest van Nederland.

Noord-Brabant is een geliefde vakantiebestemming binnen Nederland. Het goede weer, de fraaie natuur, de gezellige steden, de uiteenlopende pretparken en het vrij grote aanbod van leuke accommodaties zorgen ervoor dat Noord-Brabant tot de best bezochte provincies van Nederland behoort onder Nederlandse toeristen.

Wanneer naar Noord-Brabant reizen?

Het leven is altijd goed in het Brabantse land. Als het buiten rotweer is, dan verplaatst de Brabantse gezelligheid zich vanzelf naar binnen. Als je puur kijkt naar het weer dan is er wel een periode aan te wijzen als de beste reistijd voor Noord-Brabant. Dat is zo vanaf het einde van april tot het einde van september. Dit is de periode waarin er een redelijke tot goede kans is op lenteachtige of zomerse weersomstandigheden. In mei worden vaak de eerste zomerse dagen geregistreerd. Tijdens een zomerse dag met de temperatuur naar minstens 25 graden Celsius oplopen. De maanden juni, juli en augustus zijn het warmste in Noord-Brabant. Het zijn vanwege de zomerse onweersbuien ook de iets nattere maanden. Gelukkig overweegt het aantal warmere en (overwegend) droge dagen in de zomer.

Oktober kan ook een prima reismaand zijn voor een vakantie naar Noord-Brabant. Deze herfstmaand is vooral geschikt om de prachtige natuurgebieden te bezoeken, zoals het Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen. De natuur laat vooral halverwege oktober de fraaiste herfstkleuren zien.

Carnaval

Als er periode is die specifieke onder de aandacht gebracht mag worden, dan is het carnaval. Officieel begint de carnavalsperiode op 11-11. Tijdens het lange carnavalsweekeinde barst het feest pas echt los. Tijdens dit dagen voor Aswoensdag beheerst carnaval het dagelijks leven in Noord-Brabant. Dit merk je natuurlijk vooral in de horeca. Cafés en feestzalen zijn helemaal in carnavalsstemming. De restaurants in binnensteden en dorpskernen richten zich dit lange weekeinde ook vooral op het voeden van de hongerige carnavalsvierders. Wie geen zin heeft in carnaval die kan dit volksfeest beter vermijden. De data verschillen per jaar. Het valt altijd tussen 1 februari en 9 maart.

Reisadvies - Noord-Brabant
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Noord-Brabant
Reisadvies - Noord-Brabant
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Noord-Brabant

Beste reistijd voor bestemmingen in Noord-Brabant

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Noord-Brabant? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.