Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Eindhoven

Wil je weten wanneer je het beste naar Eindhoven kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Brabantse stad Eindhoven staat niet bovenaan de lijst van populairste steden van Nederland, maar mag zich de afgelopen jaren wel in de toenemende belangstelling van toeristen heugen. Langzamerhand begint deze stad steeds meer bezoek te krijgen vanuit binnen- en buitenland. Met bezienswaardigheden als Strijp-S, het preHistorisch Dorp en het Van Abbemuseum heeft Eindhoven voldoende te bieden, zeker in combinatie met het bourgondische leven dat hier van toepassing is. Het weer is relevant voor een bezoek aan Eindhoven, maar net essentieel. Voor een stedentrip gelden er immers andere factoren dan alleen goed weer. De industriële architectuur komt bij dramatische luchten misschien nog wel beter tot zijn recht dan bij zonnige weersomstandigheden.

Beste maanden voor Eindhoven

De beste reistijd voor Eindhoven, kijkend naar het weer, is van mei tot en met september. Dit is de periode met de grootste kans op aangenaam weer. In mei stijgen de maxima van gemiddeld 15-16 graden aan het begin van de maand naar normale waardes die eind mei al tegen de 20 graden aan liggen. Juni is de eerste zomermaand. Dat betekent in het geval van Eindhoven dat er redelijk wat kans is op warme dagen (> 20 graden) en een toenemend aantal zomerse dagen (>25 graden). Juli en augustus is het volop zomer in Eindhoven. Vrijwel alle dagen komt het kwik boven de 20 graden uit en de meeste jaren komen er dagen voor met tropisch weer.

Evenementen

Eindhoven staat bekend vanwege de bijzondere evenementen die hier gehouden worden. Tijdens deze evenementen kan het zeer druk worden in en rond de stad. In september staat de Lichtjesroute op het programma. In de oktobermaand is het de beurt aan de Dutch Design Week. In november volgt het druk bezochte lichtfestival GLOW. Kom je op dat soort momenten naar Eindhoven? Houd rekening met verkeersdrukte, parkeerproblemen en extra hoge kamerprijzen in de Eindhovense hotels.

Reisadvies - Eindhoven
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Eindhoven
Reisadvies - Eindhoven
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Eindhoven

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.