Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Roosendaal

Wil je weten wanneer je het beste naar Roosendaal kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De West-Brabantse stad Roosendaal heeft een duidelijke toeristische functie. De meeste toeristen die Roosendaal bezoeken doen dat om te komen winkelen. Met name de Designer Outlet Roosendaal, dat aan de westelijke rand van de stad ligt, is een echte trekpleister. Vooral tijdens de weekeindes en feestdagen komen bezoekers hier in grote getale naartoe. De Roosendaalse binnenstad is ook geliefd als winkelbestemming. Vooral op maandag, als de wekelijkse markt gehouden wordt, heerst er een gezellige drukte in Roosendaal.

Beste maanden

Roosendaal heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. Bij een westelijke stroming is de invloed van de nabijgelegen Noordzee en de Atlantische Oceaan merkbaar. Hierdoor kunnen storingen Roosendaal vrij gemakkelijk bereiken. Bij de aanvoer van lucht uit het oosten kan het in de wintermaanden flink koud worden, terwijl oostelijke wind in de zomerperiode vaak voor warm weer zorgt waarbij tropische temperaturen zeker haalbaar zijn. Net als voor de rest van Nederland geldt dat de periode mei tot en met september de beste reistijd is. De drie zomermaanden juni, juli en augustus zijn de allerbeste maanden voor een stedentrip naar Roosendaal. In de zomerperiode worden er volop buitenevenementen gehouden, waarbij meestal sport, muziek of het bourgondische leven centraal staan. Het weer kan dan roet in het eten gooien. Dat is het nadeel van het weer in Roosendaal: het is zo onvoorspelbaar als de pest. Zeker op lange termijn!

Roosendaal

Carnaval

Het carnavalsfeest is voor sommige mensen een reden om speciaal naar Roosendaal te komen. Dit van oorsprong katholieke feest is diep in de Roosendaalse samenleving geworteld. Ieder jaar wordt carnaval in de maand februari of maart gevierd. De exacte data zijn afhankelijk van hoe Pasen valt en daarmee de hieraan gekoppelde vastenperiode. Als je carnaval komt vieren in Roosendaal dan is het goed om te weten dat het weer in carnavalstijd alle kanten op kan gaan. Zo kan het in Tullepetoanestad, zoals Roosendaal tijdens carnaval heet, flink vriezen of juist lenteachtig zijn. Het ene jaar wordt de optocht gehouden met een stralend zonnetjes, terwijl het en ander jaar grijs en nat kan zijn.

Reisadvies - Roosendaal
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Roosendaal
Reisadvies - Roosendaal
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Roosendaal

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.