Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Beieren

Wil je weten wanneer je het beste naar Beieren kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Vrijstaat Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland. Deze in het zuidoosten van het land gelegen deelstaat spreekt dankzij de vele verschillende landschappen, de boeiende steden en de uitgesproken eigen cultuur veel toeristen aan. Beieren mag je misschien wel de meest karakteristieke regio van onze oosterburen noemen. Redelijk veel dingen die wij als typisch Duits ervaren, vinden hun oorsprong in Beieren. Van oorsprong zijn de hebben de inwoners hier een vrij Bourgondische levensstijl. Niet voor niets dat er veel streeklekkernijen gemaakt worden die gretig aftrek vinden onder de bezoekers. Het landschap varieert van laagland dat amper enig reliëf kent tot aan serieus hooggebergte. De Beierse Alpen liggen aan de zuidkant van Beieren, grenzend aan Oostenrijk. Hier is het hoogste punt van heel Duitsland te vinden: de 2962 meter hoge Zugspitze.

De grote hoogteverschillen zorgen voor een redelijk grote variatie in klimaat en weer. De beste reistijd voor Beieren is daarom vooral afhankelijk van je reisdoel en je reisbestemming. In de winter kun je in het zuiden van Beieren uitstekend aan wintersport doen, terwijl de zomerperiode zich uitstekend leent voor rondritten, stedentrips, actieve vakanties en relaxvakanties.

Beieren

Beste maanden voor Beieren

Het hangt er een klein beetje vanaf waar je naartoe gaat, maar over het algemeen mag je de periode mei tot en met september als beste reistijd zien voor Beieren. Dat geldt voor veel uiteenlopende soorten vakanties. Het enige nadeel waar je in het zomerseizoen mee te maken hebt, is dat in veel delen van Beieren er een grotere kans op neerslag is dan in het winterseizoen. In de zuidelijke steden die niet al te hoog gelegen zijn, kan het in juli en augustus flink warm worden. De gemiddelde maxima liggen dan veelal tussen de 20 en 28 graden. Er komen iedere jaar wel dagen voor waarbij het tropisch warm wordt (minstens 30 graden). Hoger in de bergen worden zulke temperaturen niet zo snel gehaald.

Wintersport in Beieren

Wil je gaan skiën of aan een andere vorm van wintersport doen? Dan reis je natuurlijk in de winter naar de berggebieden in Beieren. In de lager gelegen wintersportgebieden kun je vaak prima langlaufen. Pistes om de skiën of snowboarden bevinden zich over het algemeen op wat hogere hoogtes. Vaak kun je in december (of zelfs november) al prima wintersporten in Beieren. De beste reistijd voor een wintersportvakantie in Beieren is van half januari tot half maart. Deze periode is redelijk sneeuwzeker en vaak aangenaam qua winterweer.

Reisadvies - Beieren
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Beieren
Reisadvies - Beieren
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Beieren

Beste reistijd voor bestemmingen in Beieren

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Beieren? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.