Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor de Romantische Straße

Wil je weten wanneer je het beste naar de Romantische Straße kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Romantische Straße is één van de mooiste routes die door Duitsland loopt. De route wordt vooral met de auto verreden, maar kan natuurlijk ook een motor, camper of ander voertuig verreden worden. Als je het per fiets wilt doen, dan zul je het vanwege de lengte (ongeveer 350 kilometer) in etappes moeten doen. Niet iedereen rijdt de hele Romantische Straße af. Je kunt er voor kiezen om slechts een deel te doen. Langs deze geliefde route liggen tal van mooie plaatsen en bijzondere bezienswaardigheden. Denk aan de pittoreske plaats Rothenburg ob der Tauber of het sprookjeskasteel Neuschwanstein. De route begint in het noorden bij Würzburg en loopt door tot aan Füssen.

De Romantische Straße is het mooiste als je onderweg kunt genieten van mooi weer. Bij een gematigd maritiem klimaat zoals die hier van toepassing is, is er geen enkele garantie dat je met aangenaam weer te maken krijgt. Er is sprake van wispelturig weer. Je kunt te maken krijgen met periodes van standvastig weer. Het merendeel van de tijd is er sprake van redelijk wisselvallig weer.

Romantische Straße

De mooiste en meest aangename periode voor een vakantie naar de Romantische Straße is van mei tot en met september. Er is dan een vrij grote kans op zonnig of overwegend zonnig weer. Van tijd tot tijd kan een regenbui roet in het eten gooien. Hoe warmer het wordt, des te groter de kans dat een pittige zomerbui gepaard gaat met onweer. De kans op donder en bliksem neemt af in september. De temperaturen dalen ook wat. De maxima gaan van gemiddeld 22 tot 25 graden in juli en augustus naar gemiddeld ongeveer 17 tot 21 graden in september. Wie de Romantische Straße met herfstkleuren mee wil maken, die moet tot ongeveer halverwege oktober wachten. Het weer kan in deze najaarsmaand herfstachtig zijn. Toch zijn er mensen die vinden dat juist vanwege de fraaie kleuren die de natuur laat zien, juist deze maand als beste reistijd beschouwd zou moeten worden.

Reisadvies - de Romantische Straße
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Romantische Straße
Reisadvies - de Romantische Straße
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Romantische Straße

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.