Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Neurenberg

Wil je weten wanneer je het beste naar Neurenberg kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Voor veel Nederlanders is Neurenberg vooral een naam die op de wegwijzers voorkomt langs routes richting Tsjechië, Oostenrijk en de landen in de Balkan. Wie over de Autobahn A3 richting de Alpen rijdt die passeert Neurenberg op een gegeven moment. Wie slim is, die rijdt hier niet door maar maakt een tussenstop. De ligging van Neurenberg ten opzichte van Nederland maakt van deze stad een perfecte plek om een overnachting in te plannen. Dat is iets wat vrij veel gedaan wordt: even een dagje Neurenberg op weg naar de vakantiebestemming of op weg naar huis. Wie dat doet die wordt beloond met een mooie historische binnenstad, die deels ommuurd is met de oorspronkelijke stadsmuren. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van Neurenberg en het Germanisches Nationalmuseum. Voor het museum ligt de 'Straße der Menschenrechte', die hier aangelegd is vanwege het Neurenberg-tribunaal dat hier gehouden werd.

Neurenberg

De beste maanden voor Neurenberg

Hoewel Neurenberg iedere maand van het jaar boeiend genoeg is, is de stad op z'n mooist als de zon schijnt. Bij aangename temperaturen is het het beste vertoeven in deze boeiende stad. Vandaar dat de periode mei tot en met september de beste reistijd is voor Neurenberg. Wat betreft de temperatuur zit je dan bijna zeker goed. In de zomermaanden juni, juli en augustus mag je rekenen op gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 20 tot 26 graden, met af en toe een uitschieter naar boven. Mei en september zijn met ongeveer 19 tot 20 graden gemiddeld iets koeler, maar zeker aangenaam.

Kerstmarkt

Als er een andere reisperiode is, die aan te raden is voor Neurenberg, dan is dat van eind november tot 24 december. Dan wordt in Neurenberg de lokale kerstmarkt gehouden, die hier Christkindlesmarkt genoemd wordt. De Nürnberger Christkindlesmarkt wordt tot de beste kerstmarkten van Duitsland gerekend. Als je in deze periode Neurenberg wilt bezoeken, dan moet je rekenen op hogere hotelkamerprijzen. Op tijd je kamer boeken kan teleurstelling voorkomen.

Reisadvies - Neurenberg
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Neurenberg
Reisadvies - Neurenberg
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Neurenberg

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.