Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

duitsland Beste reistijd voor München

Wil je weten wanneer je het beste naar München kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

München is de hoofdstad van Beieren en qua inwoneraantal de derde stad van Duitsland. Qua populariteit als Duitse stedentripbestemming moet München op de Nederlandse markt een handvol andere steden voor zich dulden. De ligging in het zuiden van het land zorgt ervoor dat je er niet zomaar even naartoe rijdt. Nederlanders die München bezoeken die doen dat vooral met het vliegtuig of in combinatie met een autovakantie elders. Mocht je overwegen om München te bezoeken, dan kunnen wij alleen maar zeggen "doen!". De typische Beierse cultuur maakt van München een unieke ervaring. Men zegt weleens dat dit de meest Duitse stad van alle steden in Duitsland is. Alle stereotypen die op Duitsers en hun land van toepassing zijn, passeren hier de revue. Het absolute hoogtepunt hier is natuurlijk het jaarlijkse Oktoberfest.

Op basis van de klimatologische omstandigheden is de periode mei tot en met augustus de beste reistijd. Dit is het warmere seizoen, dat de laatste lentemaand en de complete zomer omvat. In München mag je dan rekenen op aangename temperaturen. In mei liggen de maxima rond de 18 graden, in juni rond de 21 graden en in de periode juli/augustus mag je rekenen op 22/23 graden. Tijdens deze warmste zomermaanden wordt het geregeld zomers warm met temperaturen van 25 graden en zijn maxima van 30 graden of hoger ook mogelijk. De wat hogere ligging (ruim vijfhonderd meter boven de zeespiegel) in combinatie met de nabijheid van de Alpen zorgt ervoor dat je in München eerder last hebt van regen of in de wintermaanden van sneeuw. Helaas zijn het de zomermaanden waarin er meer neerslag valt. Dat zorgt ervoor dat de zomer niet alleen de zonnigste en warmste periode is, maar ook de natste tijd van het jaar.

Oktoberfest

München staat vooral bekend vanwege het grootste volksfeest ter wereld: het Oktoberfest. Dit oogstfeest is een enorm bierfestival dat inmiddels navolging heeft gevonden elders in Duitsland en in andere landen. Ook in Nederland wordt er op verschillende plekken een variant op het Beierse Oktoberfest gehouden. Voor het originele evenement moet je toch echt in München zijn. Het Oktoberfest wordt daar op de Theresienwiese georganiseerd. Het Oktoberfest start op de eerste zaterdag na 15 september en duurt tot de eerste zondag van oktober. Mocht die op 1 of 2 oktober vallen, dan wordt het Oktoberfest verlengd tot 3 oktober. Tijdens deze periode van 16 tot 18 dagen liggen de prijzen voor vliegtickets naar München vaak hoger dan normaal. Wie in München wil overnachten, die zal op tijd moeten zijn met een hotelreservering te maken. De capaciteit ligt rond München te laag ten opzichte van de vraag.

Reisadvies - München
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: München
Reisadvies - München
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: München

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.