Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cyprus Beste reistijd voor Cyprus

Wil je weten wanneer je het beste naar Cyprus kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Cyprus beslaat de zuidelijke helft van het eiland Cyprus. Dankzij de ligging in het oosten van de Middellandse Zee heerst hier een mediterraan klimaat dat zorgt voor warme droge zomers en milde nattere winters. Cyprus is een geliefde bestemming onder zonliefhebbers die hier in de zomermaanden vrijwel gegarandeerd zijn van goed strandweer. Het zal in de maanden juli en augustus eerder te warm dan te koud zijn. Temperaturen die de 35 graden overstijgen zijn dan goed mogelijk overdag. De enige plek waar je dan enigszins verkoeling kunt vinden is in het Troödosgebergte, waar het op de hogere gelegen plekken soms wel tien graden koeler is dan aan de kust.

De Republiek Cyprus is niet alleen een goede strandbestemming, het is tevens een gewilde vakantiebestemming onder toeristen die houden van cultuur, geschiedenis en wandelen. Met name in het Troödosgebergte kun je mooie wandelingen maken. In de zomer kan het te warm zijn voor langere en meer inspannende wandeltochten.

De beste reistijd voor Cyprus is van half april tot half oktober. De maanden juli en augustus zijn vanwege de hoge temperaturen eigenlijk alleen maar geschikt voor een zon-, zee- en strandvakantie. Andere toeristen raden we aan om vooral in de tweede helft van april, in de eerste helft van oktober of in de maanden mei, juni of september naar Cyprus te reizen.

Zonvakanties

Als je voor een zon-, zee- en strandvakantie naar Cyprus wilt vliegen dan zijn juni en september de beste maanden. Het is dan aangenaam warm met af en toe een uitschieter richting de 35-40 graden. In juli en augustus is het vaak serieus warm (30-35 graden Celsius), waardoor je overdag bijna niet veel meer kunt doen dan verkoeling opzoeken. Mei, en dan met name de tweede helft van de maand, en oktober kunnen ook nog flink wat aangename stranddagen opleveren. In mei is het zeewater nog aan de koele kant. In oktober mag je rekenen op een zeewatertemperatuur van ongeveer 24-25 graden Celsius.

Culturele vakanties en rondreizen

Wil je vooral naar Cyprus om het eiland te ontdekken en in veel mindere mate om aan het zwembad te liggen? Dan vormen de maanden april, mei, september en vooral oktober de beste reistijd voor een vakantie op Cyprus. In het Troödosgebergte kan het in april koel zijn en ook in mei en oktober kun je te maken hebben met wat koeler weer. Houd daar rekening mee op het moment dat je de kleding uitkiest om mee te nemen op vakantie.

Skivakantie

Wie dat wil die kan voor een skivakantie naar Cyprus vliegen. Het is geen bekende wintersportbestemming, wat vooral veroorzaakt wordt door het beperkte aanbod van georganiseerde wintersportreizen naar Cyprus. Binnen het Troödosgebergte is Mount Olympus de plek waar je kunt skiën of snowboarden. Er bestaat geen sneeuwgarantie. De grootste kans op goede wintersportomstandigheden heb je in de maanden januari en februari. Maart kan ook nog prima zijn.

Reisadvies - Cyprus
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cyprus
Reisadvies - Cyprus
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cyprus

Beste reistijd voor bestemmingen in Cyprus

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Cyprus? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.