Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cyprus Beste reistijd voor het Troödosgebergte

Wil je weten wanneer je het beste naar het Troödosgebergte kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Troödosgebergte heeft een ander klimaat dan de rest van het eiland Cyprus. De bergen die een hoogte hebben tot 1952 meter hebben koeler, natter en somberder weer dan bijvoorbeeld de kustgebieden waar mensen naartoe komen voor een zonvakantie. Het Troödosgebergte bezoek je voor de natuur, de pittoreske dorpjes en bezienswaardigheden zoals het Kykkosklooster. Binnen het gebied zijn er vele prachtige wandelingen die je kunt maken. In de winter kun je op andere wijze sportief bezig zijn: dan is het mogelijk om hier te skiën of snowboarden.

De beste reistijd om het Troödosgebergte te bezoeken is van mei tot september. Dit is de drogere en warmere periode. De temperatuur en de hoeveelheid bewolking hangt helemaal af van waar je je binnen het gebied bevindt. Hoe hoger je zit, des te koeler het is. De officiële klimaatstatistieken hebben het over gemiddelde maximumtemperaturen van 28 graden tijdens de maanden juli en augustus. Als je je wat hoger boven de zeespiegel bevindt, dan is het koeler. Op Mount Olympus kan het op hogere hoogtes zomaar tien graden kouder zijn.

Als je in het zomerseizoen actief bezig gaat zijn in het Troödosgebergte dan hoef je amper te vrezen voor een regen- of onweersbui. De variaties in de weersomstandigheden zitten vooral in de hoeveelheid zon en in de temperaturen. Neerslag is hartje zomer amper een issue in de bergen.

Wintersport

In de winter kun je in het Troödosgebergte aan wintersport doen. Mount Olympus is met zijn bijna twee kilometer hoogte de plek waar je pistes vindt. Het is geen sneeuwzekere bestemming. Sommige winters valt er weinig sneeuw of moet je dat ver in het wintersportseizoen wachten tot je een mooie witte laag hebt. Over het algemeen is de kans op goede sneeuwcondities het grootst in januari en februari. Vanaf maart neemt de kans dat je hier kunt wintersporten snel af.

Reisadvies - het Troödosgebergte
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het Troödosgebergte
Reisadvies - het Troödosgebergte
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het Troödosgebergte

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.