Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cyprus Beste reistijd voor Ayia Napa

Wil je weten wanneer je het beste naar Ayia Napa kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het verhaal van Ayia Napa is er eentje zoals die van veel populaire badplaatsen. Ooit was Ayia Napa een onbeduidend vissersdorpje in het zuidoosten van Cyprus. Mede vanwege de stranden en het zeer gunstige klimaat is hier één van de grootste toeristenplaatsen van het eiland ontstaan. Ayia Napa staat behalve de heerlijke zandstranden ook bekend vanwege het uitgaansleven. Vandaar dat je naast gezinnen en stellen vooral redelijk wat jongeren ziet die hier hun strandvakantie vieren. Behalve zon, zee, strand en vertier heeft Ayia Napa niet zoveel te bieden. Op het gebied van natuur, cultuur en bezienswaardigheden zijn er betere bestemmingen op Cyprus te vinden. Door de ligging in het uiterste zuid-oosten is Ayia Napa ook niet de beste uitvalsbasis. Maar op het gebied van stranden is dit het beste dat Cyprus te bieden heeft!

De beste reistijd voor een vakantie in Ayia Napa is van mei tot en met september. Het weer is in oktober vaak ook nog uitstekend, maar je merkt wel dat de plaats minder levendig aan het worden is. Het voordeel van oktober als reismaand voor Ayia Napa is dat je vaak wat goedkoper uit bent voor je vakantie. Zeker als je de herfstvakantie vermijdt dan moet je leuke aanbiedingen kunnen vinden voor een strandvakantie in deze badplaats.

De hete zomer

Omdat Ayia Napa in het oosten van de Middellandse Zee ligt, is het er gemiddeld iets warmer dan veel andere mediterrane bestemmingen. Het klimaat van Ayia Napa zorgt voor warme zomers met middagtemperaturen die vaak boven de 30 graden liggen. In juli en augustus zijn maximumtemperaturen van 30 tot 35 graden heel normaal. Tijdens een hittegolf kan het kwik oplopen naar 40 graden. Het voordeel van Ayia Napa als vakantiebestemming is dat het in de zomer vrijwel gegarandeerd droog is. De kans op regen is tussen half mei en half oktober bijna nihil. Het is vooral de zon die het weer tijdens de lange warme zomer bepaalt.

Reisadvies - Ayia Napa
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Ayia Napa
Reisadvies - Ayia Napa
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Ayia Napa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.