Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cyprus Beste reistijd voor Limasol

Wil je weten wanneer je het beste naar Limasol kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Vanwege de centrale ligging aan de zuidkust van Cyprus is Limasol uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Vooral aan de oostelijke kant van Limasol is het toerisme nadrukkelijk aanwezig. In het centrale deel van de stad zie je veel minder hotels en is het karakter meer stads. De hotelzone loopt zelfs door tot buiten de stad zelf. Zo staan er tientallen accommodaties rond de St. Raphael Marina. Limasol is een echte zonbestemming. Buiten de zomerperiode zijn het vooral zakenreizigers die naar Limasol komen. Want naast een toeristische bestemming is Limasol een belangrijke havenstad en daarmee een logistiek knooppunt in de westhoek van het Midden-Oosten.

De beste reistijd voor een vakantie in Limasol is van mei tot half oktober. Dit is het hoogseizoen in Limasol. Voordat de meivakanties van start gaan, is er weinig te beleven in Limasol. Als je voor een zonvakantioe naar Limasol wilt vliegen dan zou je beter nog even wachten tot juni. Het zeewater is dan een stuk aangenamer dan in mei en zon is vrijwel gegarandeerd. In juni is het gemiddeld warmer dan in mei. Reken op gemiddeld 30 graden overdag in juni, terwijl je begin mei het nog moet doen met ongeveer 20 tot 24 graden.

Hete zomermaanden

De maanden juli en augustus zijn droog en heet in Limasol. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in deze maanden rond de 32 graden Celsius. Dat betekent in de praktijk dat de hoogst gemeten dagtemperaturen zich meestal binnen een range van 30 tot 38 graden bevinden. Het aantal dagen dat het in juli en augustus niet tropisch warm wordt, is minimaal. Wie niet goed tegen warmte kan, die wacht beter tot september om naar Cyprus te gaan. Eigenlijk is de septembermaand de meest aangename periode om in Limasol te vertoeven.

Hoe zit het met oktober?

Oktober is qua weer een goede maand om een vakantie in Limasol. Binnen Europa, waar Cyprus politiek gezien toe behoort, is de kans op goed strandweer hier misschien wel het beste. Half oktober liggen de maximumtemperaturen gemiddeld nog steeds rond de 24 tot 28 graden Celsius. De zeetemperatuur is met 24 graden Celsius prima te noemen. Het enige nadeel van oktober als reismaand is dat je merkt dat het seizoen er een beetje opzit. Het uitgaansleven is ver over en de restaurants zijn minder goed bezet. Toch zou dit ons er niet van weerhouden om tijdens de herfstvakantie nog even van de zon en warmte in Limasol te genieten.

Reisadvies - Limasol
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Limasol
Reisadvies - Limasol
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Limasol

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.