Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cyprus Beste reistijd voor Paphos

Wil je weten wanneer je het beste naar Paphos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De badplaats Paphos is een absolute lieveling onder Nederlanders die hun vakantie op Cyprus vieren. De stranden en de sfeervolle haven zorgen in combinatie met het warme zonnige weer voor een heerlijke vakantie-ervaring. Dat goede weer kun je gedurende een vrij grote periode ervaren. De ligging in het oostelijke deel van de Middellandse Zee zorgt ervoor dat het eiland Cyprus sneller opwarmt dan veen andere bestemmingen in deze regio. Vandaar dat het vaak in mei al prima weer kan zijn voor een zonvakantie in Paphos. Juni is met gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 25 to 30 graden al weer wat warmer. Juli en augustus zijn warm in Paphos. Middagtemperaturen van 30 tot 35 graden zijn hartje zomer normaal in Paphos. Vanaf september dalen de temperaturen langzaam.

De beste reistijd voor Paphos bestaat uit twee periodes. De eerste is van half mei tot eind juni en de tweede is van begin september tot half oktober. Dit zijn de momenten dat het in Paphos vooral warm is, maar waarbij het niet zo snel té heet wordt. Denk aan middagtemperaturen die op kunnen lopen naar 30 graden of nog iets hoger. De kans op extreme hitte (40 graden) is in deze periodes een stuk kleiner dan in juli en augustus.

Winterzon in Paphos

Als er eerlijk zijn dan is Paphos geen winterbestemming. Althans, niet als je een strandvakantie in Paphos wilt vieren. Het winterseizoen is daarvoor wat te koel, iets te grijs en zeker ook te nat. Na de droge zomer is het de winterperiode die voor regen moet zorgen.

Paphos tijdens de schoolvakanties

Als je vanwege kinderen of een andere reden tijdens de officiële schoolvakanties naar Paphos wilt reizen, dan kun je dat in drie vakanties doen: de meivakantie (mits de vliegtuigen al vliegen), de zomervakantie en de herfstvakantie. Omdat de meivakantie en de najaarsvakantie net buiten het gunstigste reisseizoen vallen, zouden wij voor de zomervakantie gaan. Een voorwaarde is dan wel dat je voldoende verkoeling kunt vinden in het zwembad of in de zee.

Reisadvies - Paphos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Paphos
Reisadvies - Paphos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Paphos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.